• DOLAR 32.585
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2460.423
  • ...
`İngiltere, İşkencelerden Haberdardı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sunday Telegraph gazetesinin dünkü sayısında ismini vermeyen bir "güvenlik kaynağına" dayandırdığı habere göre, Blair ile dönemin İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw`un, basınçlı su ile işkencenin aralarında bulunduğu CIA`in uyguladığı tüm sorgu teknikleriyle ilgili bilgilendirildikleri kaydedildi. Gazete kendisine konuşan ve dönemi iyi bilen kaynağın şu sözlerine yer verdi:

"Siyasetçiler konuyla çok ilgiliydi. Her şeyi bilmek istiyorladı. Amerikalılar uyguladıkları işkencelerin `yasal` olduğunu İngilizlere aktarıyordu, onlar da işkenceleri ve her şeyi biliyordu. Durdurabilirlerdi ama hiçbir zaman bunu yapmadılar."

MI6 dış istihbarat servisinin ayrıca, şüpheli teröristlerin yasa dışı transferine izin verdiği, 2004`te Trablus`a İngiltere`den gönderilen iki Libyalının işkenceye maruz kaldıkları ortaya çıkmıştı. Konuya ilişkin soruşturma devam ederken, Blair hükümetinin yasa dışı transferlerden haberi olduğunu hiçbir zaman kabul etmediği belirtildi.

Tony Blair, 1997-2007 yıllarında İngiltere Başbakanlığı yapmış, 11 Eylül saldırılarının ardından Afganistan ve Irak`ın işgallerini savunmuştu.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir