• DOLAR 32.556
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2445.715
  • ...
Eski başkandan borç iddialarına cevap
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis’te 30 Mart yerel seçimlerini kaybeden AK Partili eski belediye başkanı Fehmi Alaydın, BDP'li Hüsein Olan'ın borçlu belediye bırakıldı iddialarına tepki gösterdi.

 

Alaydın, yeni BDPli belediyenin borçları yüksek göstererek her yerde olduğu gibi burada da becerisizliklerini örtmeye çalışacaklarını söyledi. Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Alaydın, 5 yıllık icraatlarını anlattı.

 

BDP belediyeleri hizmet üretmiyor
Daha mazbata alınmadan belediyenin kimliği belirsiz insanlar tarafından kuşatıldığını ifade eden Alaydın, "Seçim sonuçlarıyla belediyeyi kuşatıp sanki belediyeden yağmalar yapılacakmış gibi davranmaları arkadaşlarımızın çirkin yüzlerini gösterdi.
 

 

Bu utanç verici bir konudur. Burası bir kamu kuruluşudur. Kamu kuruluşunda her şey kayıt altındadır. Bunlar Herhalde devleti ve devletin yapısını bilmediklerinden burada hiçbir belediye başkanının üzerinde zimmetli bilgisayarı, makamındaki masa sandalyeleri ve telefonu olur. Diğerlerinin hiçbiri belediye başkanının üzerinde olmaz. Maalesef arkadaşlar göreve başlamadan çirkin bir şekilde mazbatayı almadan gelip suç işlemişler. Bunun adı ahlaksızlıktır." dedi.
 

 

Belediyenin borç ve alacakları karşılaştırılırsa borç sıfırlanır
Belediyenin borçlarına ve alacaklarına da değinen Alaydın, sözlerine devamla, “Hesaplar kitaplar ortada. Bitlis Belediyesinin borçlarını en kısa sürede kamuoyuna açıklasınlar. Toplam alacaklarını ve borçlarını açıklasınlar. Bende de hesaplar var. Alacak ve verecek noktasında her şeyi biliyorum. Ama muhasebe ve yetkiler ellerinde milletin dedikodularına son vermek adına yarında üzerimize iftira atmamak adına bu kadar borç bıraktı demesinler. Biz bugüne kadar 5 yıl içinde hiç bir zaman bu kadar borcumuz var borçları ve maaşları ödeyemiyoruz diye ağlama duvarı olmadık.
 

 

Ağlamadık. İşimizi çözmeye çalıştık. Dışarıda iktidar belediyesine para geliyor diye söylentiler var. Onu da açık açık anlatsınlar. Bakalım ekstra ne gelmiş. Gelen ekstralar bizim rakamlar için hiç konuşulacak rakamlar değil. Dışarı da çok korkunç rakamlardan bahsediyorlar. Yalan yanlış bilgilerden bahsediyorlar. Kamuoyunu da böyle aldatmasınlar. Beceremeyecekleri işe de talip olmasınlar. Biz belediyecilik yapabileceğimize inandığımız için bu göreve taliptik. Ama gelir gelmez bir sürü dedikoduları duyuyoruz ve şehir adına da üzülüyoruz." diye konuştu.
 

 

Alaydın, belediyenin borçlarıyla ilgili olarak da şu bilgileri verdi: "İller Bankasına 16 milyon 300 bin lira borcumuz var. Vergi ve sigorta yapılandırmalarımız 8 milyon civarında. Yaklaşık 2 milyon da bankaya kredi borcumuz var. 1,5 milyon da cari borcumuz var. Yaklaşık 7 milyon da TOKİ'ye borcumuz var. TEDAŞ ve diğer borçlarla yaklaşık 37 milyon lira borcu var belediyenin. Sattığımız arsaların taksitleri var gelecek.
 

 

Ayrıca parasını vererek kazandırdığımız ve satmadığımız arsalar var. Bu arsaların bedeli şuanda 10 milyon liranın üzerinde. Bitlis Belediyesinin de kendi cari alacaklarını da üzerine koyduğumuz da borç sıfırlanır.”   (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir