• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
 Azeri Medyası: Erdoğan Yeni Dosya ile Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Bakü ziyareti için ülkenin en çok satan gazetesi Yeni Musavat, bir iddayı manşetine taşıdı. Gazete, `Erdoğan Bakü`ye yeni dosya ile geliyor` başlığıyla verdiği haberde, Erdoğan`ın Azerbaycan`da  Gülen grubuna yönelik operasyonu konuşmak için günübirlik Bakü`ye gittiğini yazdı. Yeni Musavat`ın haberine göre Ankara, 17 Aralık operasyonunun ardından Gülen grubuna karşı düğmeye bastığında Azeri devletinin içinde yer alan Gülen grubunamensup kişiler araştırıldı ve rapor halinde Erdoğan`a sunuldu.

ERDOĞAN DOSYAYI SOÇİ`DE SUNDU

Erdoğan da 7 Şubat`ta Rusya`nın Soçi kentinde düzenlenen Kış Olimpiyatları`nın açılışı için katıldığı törende Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev`e  Gülen grubunun ilgili ilk dosyayı bizzat sundu. Azeri istihbaratı da çok geniş çaplı bir inceleme ve takip başlattı. Ankara`nın talebi doğrultusunda Mart ayında, yani Erdoğan ile Aliyev görüşmesinden yaklaşık 1 ay sonra Bakü ülkede kurulu Gülen okul ve dersanelerine karşı düğmeye bastı. 11 okul ve 13 dersane hükümet kararıyla kamulaştırıldı. Aralarında Bakü`deki Çağ-Kafkas Üniversitesi`nin de bulunduğu kurumları, Azerbaycan Petrol ve Gaz Şirketi `Socar`a bağlandı.

OKULLARIN DURUMUNU GÖRÜŞECEKLER

Yeni Musavat`ın iddiasına göre Erdoğan, bu ziyaretinde Aliyev`e  Gülen grubunun Azerbaycan kolu hakkında daha detaylı bir dosyayı sunacak ve okulların durumu konusunda da Socar Başkanı Rövneq Abdullayev ile bir görüşme gerçekleştirilecek. Gazeteye konuşan Atlas Araştırmalar Merkezi`nden Elxan Şahinoğlu, `Erdoğan Gülen hareketinin ülkemizdeki yapılandırılmasının hapse atılması talebinde bulunabilir` yorumunu yaptı.

EN BÜYÜK DESTEK AZERBAYCAN`DAN

Başbakan`ın,  Gülen grubuna yönelik atılan adımlar konusunda en büyük desteği Azerbaycan`dan görmüş olması nedeniyle seçim sonrası ilk dış ziyaretini Bakü`ye gerçekleştirmek istediği de iddia edildi. Gazete, Erdoğan`ın amacının Türki cumhuriyetlerde Gülen hareketinin `elini kolunu bağlamak` olduğunu yazdı. Özbekistan, 2011`de Gülen grubunun okullarını kapatmıştı.

ajanslar

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir