• DOLAR 34.28
  • EURO 37.491
  • ALTIN 2901.323
  • ...
`AKP ve BDP halkın duyguları üzerine siyaset yapıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR –  Yerel seçimlerde Saadet Partisinin Diyarbakır büyükşehir belediye başkan adayı olan Fesih Bozan, AK Parti ve BDP’nin hizmetten ziyade halkın duyguları üzerine siyaset yaptığını söyledi. Bozan, seçimlerde  projelerin değil kasetlerin etkin olduğunu ifade etti.

“AKP ve BDP halkın duyguları üzerine siyaset yapmışlardır”

AK Partinin her seçimde olduğu gibi bu seçimde de bazı olayları gündem yaparak oy aldığını söyleyen Bozan, “Bu seçimde de, AKP ve BDP hizmetten ziyade halkımızın duyguları üzerine siyaset yapmışlardır. AKP, her seçimde olduğu gibi bu seçimde de bazı olayları gündem yaparak oy almayı başarmıştır. 2009 da Ergenekon ve Balyoz sanıklarıyla hesaplaşıyoruz. 2011 seçimlerinde Yeni anayasa yapacağız. 2014 yerel seçimlerde de İktidara, Milli İradeye darbe yapmaya çalışan, ABD ve İsraillin kontrolündeki Paralel Yapıya gerekli tokattı atmalıyız, kutuplaşmasını oluşturmuştur. Böylece seçimi ‘Yerel Seçim’ den ziyade ‘Referandum ve Başbakana sahip çıkma’ havasına sokulmuştur.” dedi.

“15 yıldır Diyarbakır halkı, hizmete ve yatırıma hasret kalmış”

BDP’nin dil ve kimlik üzerinden siyaset sürdürdüğünü dile getiren Bozan, “BDP Halkımızın dili ve kimliği üzerinde siyesini sürdürmüştür. Hâlbuki her iki partide 3 dönemdir BDP yerel hizmette, AKP de Merkezi iktidar olarak, Diyarbakır’a ciddi bir hizmet ve yatırım yapmamışlardır. 15 yıldır Diyarbakır halkı, hizmete ve yatırıma hasret kalmış, halkımız işsizlik ve yoksullukla Baş başa bırakılmıştır.” şeklinde konuştu.

“BDP Diyarbakır’a park ve kaldırımdan başka bir yatırım yapmadı.”

BDP’nin Diyarbakır’a park ve kaldırımdan başka hiçbir şeyin yapmadığını dile getiren Bozan, “İşsizlik ve yoksulluk içinde yaşayan Diyarbakır halkı, söylemlerin etkisinde kalarak ve medyanın yönlendirmesiyle, iyi niyetinden dolayı, işsizlik ve yoksulluğun son bulması için fabrikaları kurmadı. Mevcut fabrikaları da satan AKP iktidarına  yüzde 35, Diyarbakır’a park ve kaldırım hizmetinden başka ciddi bir yatırım yapmayan BDP ye de,  yüzde 55 oy verebilmiştir.” İfadelerini kullandı.

Projelerin değil, kasetlerin etkin olduğu istisnai bir seçimin olduğunu dile getiren Bozan, “Bu seçim sonuçlarıyla halkımız, maalesef 5 yıllık bir dönemi daha kaybetmiştir.” ifadelerini kullandı. 30 Mart seçimleri kutuplaştırma siyaseti nedeniyle, bir genel seçim havasında geçmiştir. Projelerin değil, kasetlerin etkin olduğu istisnai bir seçim olmuştur.” dedi.

(Ali Adiyaman / Hasan Önalan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir