• DOLAR 34.262
  • EURO 37.495
  • ALTIN 2913.87
  • ...
Kızıltepe`de dilenciler camileri mesken tuttu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Kızıltepe’de özellikle Cuma Namazı saatinde cami önlerine akın eden dilenciler vatandaşları zor durumda bırakıyor.  Cuma günleri cami bahçelerini ve camilerin giriş kapılarını  doldurmakla yetinmeyen dilenciler camilerin içine kadar girerek vatandaşlara rahatsızlık veriyor. 

İlçede, bir kısmı Suriye’den gelen mülteciler bir kısmı da mülteci görüntüsü veren kişilerden oluşan dilencileri, her sokak ve caddede görmek mümkün. 

Başka kentlerde sıkı denetimlerin olduğunu ifade eden esnaflar, Kızıltepe’de bu kişilere yönelik hiçbir denetimin olmadığını söylediler.  Özellikle kadınların dilencilik yaptığını belirten esnaf, kundaktaki bebekleri istismar eden dilencilerin duygu sömürü yaptıklarını bazılarının ise bıkkınlık verecek derecede ısrarda bulunduklarını ifade ettiler. 

Namaz saatlerinde camilerde kadın dilencilerin seslerinin yankılandığını ifade eden cami cemaati, zabıta ve polisin tedbir almasını istedi. 

Her gün yüzlerce dilencinin mahallelerine dadandığını ifade eden vatandaşlar, dilencilerin para alana kadar kapılarından ayrılmadıklarını söylediler. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir