• DOLAR 34.271
  • EURO 37.471
  • ALTIN 2901.61
  • ...
Batman kMM Mart ayı toplantı tutanağını açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Küçük Millet Meclisinin (kMM), ‘Ön Yargılar Giremez’  şiarıyla her ayın ilk Pazar günü yaptığı toplantıların Mart Ayı toplantısında  ‘Sivil Toplum Belediye Başkan Adaylarıyla Buluşuyor’ konusu ele alındı.

Mart ayında yapılan Batman kMM toplantısına belediye başkan adaylarından  HÜDA PAR Batman Belediye Başkan Adayı Aydın Gök,  AK Parti Batman Belediye Başkan Adayı M.Emin Ekmen, STK, sendika ve meslek örgütleri temsilcileri katıldı. Toplantıda adaylar, sendika ve meslek örgütleri temsilcilerinin sorularını cevapladı. 

Toplantıda açıklama yapan Batman kMM Girişimcisi Cuma Gülcü, geçen ayki toplantıda başkan adaylarında talep edilen ‘10 istek’ listesi oluşturduklarını ve bunları başkan adaylarına sunacaklarını söyledi. İsteyen adayların hepsine veya bir kısmına imza atıp taahhütte bulunacaklarını ifade etti. Gülcü, HÜDA PAR Adayı Aydın Gök’ün hazırlanan 10 isteği de kabul edip imzalayacağını kendisine söylediğini iletti.

Toplantıya katılan HÜDA PAR Adayı Aydın Gök: “Batman işsizlik oranı ile Türkiye birincisi durumundadır. Kadınlar kocalarına yardımcı olmak adına çalışmak zorunda kalıyorlar. Bunlara yönelik çalışmalarımız olacak. İşsizlik bu kadar had safhada iken gittikçe artan uyuşturucu bağımlılığı, birahane sayıları, şans oyunlarına düşkünlük, yapılacak olan on beş bin kişilik stat oldukça düşündürücüdür. Bu konularla ilgili sosyal projelerimiz olacak. İmarda adaletsizlik had safhadadır. Yol, su, park gibi konular zaten belediyenin yapması gereken çalışmalardır. Biz sosyal projeler üzerine yoğunlaşacağız. Biz üç temel ilke üzerinden yola çıktık: İnanç, kimlik ve hizmet. İnanç ve kimliği hizmet için bir anahtar olarak görüyoruz. Belediyenin girişine “Rüşvet alan da veren de melundur.” tabelasını asmakla kalmayıp gerekeni de yapacağız.” dedi.   

AK Parti Batman Belediye Başkan Adayı M.Emin Ekmen, “Batman Belediyesi 15 yıldır aynı siyasi parti tarafından yönetilmektedir. Bu süre zarfında hizmet üretme noktasında yetersiz kaldıkları aşikârdır. Şeffaflığı esas alacağız. Meclis salonuna kamera koyup meclis görüşmelerini webtv üzerinden canlı olarak yayınlayacağız. Düzenli olarak gelir-gider tablolarını açıklayacağız. Mahalle, kadın, gençlik meclisleri oluşturacağız. İstihdam konusunda Malatya, Kayseri, Gaziantep örneklerinden yararlanacağız. En önemli hedeflerimizden biri de temiz su ve temiz çevre olacaktır. Eski Batman dediğimiz yerler, oralardan geçecek çevre yolu ve kentsel dönüşüm ile şehirle bütünleşecek. Park ve piknik alanlarının sayılarını artıracağız. En az dört tane kadın yaşam merkezi açacağız. Kürt Kültür Enstitüsü kurarak dilimize ve kültürümüze sahip çıkacağız. Sosyal etkinlikler çerçevesinde mahalle şenlikleri, toplu nikâh, sünnet, gençlik yarışmaları vb. etkinlikler düzenleyeceğiz. Yapacağımız projelerin bir kısmını başka belediyelerden destek alarak, bazılarını merkezi hükümet desteği ile bazılarını da belediye imkânları ile gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.    

HÜDA PAR ve AK Parti Adayları,  10 isteği kabul edip imzalayacaklarını söylediler. Hak Par adayı Doğantay ise Şubat ayı toplantısında, işsizliğin azaltılması maddesi dışında imzalayacağını belirtmişti.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir