• DOLAR 34.265
  • EURO 37.564
  • ALTIN 2896.099
  • ...
STK'lar seçimleri masaya yatıracak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Temelde amacı, Sivil toplum kuruluşlarının yasama sürecine etkin katılımını sağlamak olan Batman küçük Millet Meclisi, “Şubat ayı Ön Yargılar Giremez” toplantısını 6 Nisan Pazar günü Batman Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda 13.30–16.30 saatleri arasında gerçekleştirecek.

 

Batman kMM Girişimcisi Cuma Gülcü yaptığı açıklamada, bu ayki toplantıda “Seçimlerin Ardından Türkiye ve Batman” konusunun ele alınacağını belirtti.
Açıklamada,  oldukça yoğun tartışmalarla dolu geçen bir yerel seçimi geride bıraktığımıza dikkat çeken Gülcü, “Adaylar ve belediyeciliğin çok az konuşulduğu bir seçim oldu. Neticede halk tercihini yaptı ve yereldeki yöneticilerini seçti. Peki bu seçimin galibi veya kaybedeni kim oldu? Halk kime ne mesaj vermek istedi? Seçimin yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimine etkisi nasıl olacak? Seçimin Batman’a yansıması nasıl oldu? Bu ve bu gibi sorularla seçimi ve sonrasını ele almaya çalışacağız” dedi.

 

Açıklamanın devamında, Batman küçük Millet Meclisi Batman’daki tüm sivil toplum kuruluşları ile seçilmişlerin düzenli olarak bir araya geldiği katılımcılığı esas alan bir oluşum olduğunu belirten Gülcü, “Toplantılarımız herkese açıktır ve kimse kimsenin yerini dolduramaz. Gelmeyen kim olursa olsun onun yeri boş kalacak ve biz bir eksik olacağız. Kimsenin eksikliğini hissetmek istemiyoruz. Toplantılarımızda her görüş değerlidir. Her görüş dinlenmeye değerdir. Ayrıca ilimizdeki siyasi partilerin il başkanları da toplantılarımıza gözlemci olarak katılabilir, konuşulan konularda seçenlerin sesini dinleme fırsatı bulabilirler” ifadelerini kullandı.

 

Gülcü son olarak, “Farklılıklarımızla bir arada olmanın ve birbirimizi dinlemenin mümkün olduğunu düşünerek, “Önyargılar Giremez” ana başlığı ile düzenlenen toplantılarımızın sivil toplum ile karar vericiler arasında sağlıklı diyalogların gelişmesi açısından önem arz ettiğini düşünüyor ve önemsiyoruz” dedi. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir