• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Evler Kur`ansız kalmasın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Memur sen Konfederasyonu Bem Bir Sen (Belediye ve mahalli İdareler Birliği Sendikası) İl Başkanı İbrahim Gökdemir, Peygamber Sevdalıları Platformunun bu yıl yapılacak olan Kutlu Doğum programları öncesi başlatmış olduğu “Her Eve Bir Kuran” kampanyasını desteklediklerini belirtti.  Gökdemir, “Tüm duyarlı Sivil Toplum Kuruluşlarını da Kur’an’ın evlerimizi nurlandırılması sürecini desteklemelerini de tavsiye ediyoruz.” çağrısında bulundu. 

“Kur’an’sız hayat insanlığından utandıracak bir vaziyet almıştır”

Ülkenin 100 yıllık geçmişinde yaşanan totaliter din düşmanlığının halkın üzerine bir kabus gibi çöktüğünü belirten Gökdemir, bu saldırı ve düşmanlıkların Müslüman halkı Kur’an-ı Kerimden uzaklaştırdığını söyledi. 

Gökdemir, “Sistemin Yüce kitabımızı karanlık mağaralara ve gizli dehlizlere mahkûm etmesi utanç verici bir durumdur. Müslüman halkımız bütün bu zorbalıklara ve yasaklamalara rağmen canını siper ederek Kur’an-ı muhafaza etmiş, günümüze kadar tüm engellemelere ve yasaklamalara rağmen  kutsal kitabını sahiplemiştir.  Ülkemizde yüz yılı aşkın bir süreden beri Kur’an-ı Kerim’den uzak bir neslin türemesinden dolayı toplumsal yozlaşmanın gün geçtikçe artığı ve bunun etkisi ile aile başta olmak üzere toplumun her kesiminde gittikçe bu yozlaşmanın yaygınlık kazandığı görülmüştür. Bu gün geldiğimiz nokta ve karşılaştığımız sosyal olgu içler acısı bir durumdur. Garabetten öte insanı insanlığından utandıracak bir vaziyet almıştır. Gün geçmiyor ki; işlenen hunharca cinayetler, akıl almaz cinnet geçirme hadiselerindeki artış, aile içi şiddet, gençler arasında artan gayrı meşru ilişkiler, uyuşturucu ve bağımlılık yapan madde kullanımındaki artış,  tecavüz ve vahşi cinayetler; Kur’an-ı Kerim’in öngördüğü bir yaşamdan uzaklaşmanın başlıca belirtileridir. Bu tablo, Kur’an merkezli bir hayat sisteminden uzaklaştığımızı, temelinde inanç ve ahlaki değerlerinden yoksun, batılı yaşamı ve batılılaşmayı ilke edinen eğitim sisteminin, çocuklarımızı ve gençlerimizi nasıl canavarlaştırdığını görmek açısından ibretle değerlendirilmesi gereken bir durumdur.” dedi. 

“Kur’an’dan kopan Müslümanlar şah damarı kesilmiş bir beden misalidir”

Tarih boyunca  Müslümanların Kur’an’dan uzaklaştıklarından dolayı rahat görmediklerini ve dünya Müslümanları olarak Kur’an’dan uzaklaştıkça somut bir şekilde sosyal yaşamın her alanında dağınıklığı, parçalanmışlığı, zulmü ve ayrışmayı yaşadıklarını söyleyen Gökdemir, Kur’an-ı Kerim’in Müslüman halklar için ruh dokusu olduğunu ifade etti. 

Gökdemir, “İslam toplumu ilhamını ve hayat iksirini ondan alır. Ona bağlı yasar. Gönlü, kişiliği onun ikliminde neşvü nema bulur. Damarlara hayat veren oksijen misalidir. O, Rabbi’nden Müslümanlara uzanan kurtuluş ipidir. Yolunu kaybedenlerin ve şaşıranların tek yol göstericisi Kur’an-ı Kerim’dir. Kur’an’dan kopan Müslümanlar, şah damarı kesilmiş bir beden misalidir. Bu gün toplum olarak ızdırabını çektiğimiz ve veryansın ettiğimiz toplumsal yozlaşmanın ve ahlaki çöküntünün tek çözüm adresi Kur’an’ın istediği bir yaşamı arzulamakla mümkündür. Çünkü O en müzmin dertlerin ve en acı sıkıntıların tek çözüm merciidir. Bunun dışında başka çözümler aramak beyhude bir arayıştan başka bir şey değildir. Toplumsal ifsada dur demek ve genç beyinlere hayat iksiri sunmak için dört elle Kur’an’a sarılmalıyız.” dedi. 

“Kur’an-i Kerim eğitimini arzulamaktan başka bir çaremiz bulunmamaktadır”

“Kur’an-ı Kerim biz Müslümanlar ve çocuklarımız için hayatımızın en önemli düsturu, rehber ve yol göstericisidir” diyerek Müslümanların hayatında Kur’an-ı Kerimin önemine işaret eden Gökdemir, İslam toplumunun eğitimde de Kur’an-ı Kerim’e öncelik vermesi gerektiğini söyledi. 

Gökdemir, “Müslüman toplumun temelini teşkil eden Kur’an-ı Kerim; eğitim sistemininde merkezinde olmalıdır. Müslüman halkımızın yıllarca ızdırabının çektiği, elem ve sıkıntının eksik olmadığı, ahlaki çöküntü ve yozlaşmanın önünü almak için Kur’an-i Kerim eğitimini arzulamaktan başka bir çaremizde bulunmamaktadır.” ifadelerini kullandı. 

“Hiçbir ev Kur’an’sız Kalmasın kampanyasını destekliyoruz.”

Hz Peygamberin(sav) İçinde Kur’an-ı Kerimin okunmadığı bir evin yıkılmış viran olmuş bir ev gibidir, hadisini hatırlatan Gökdemir, “Peygamberimizin bu düsturunun gereğini yerine getirmek için her eve bir Kur’an-ı Kerim kampanyası hayatı önem arz etmektedir.” İfadelerini kullandı.   Gökdemir, “Bu  hadisin ışığında evlerimizin abad ve ışıkla nurlanması için bizler de   Peygamberimiz (S.A.V)’in ifadesi ile ‘ Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir’ Hadisi Şerifi gereğince Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörlüğünün, 2014 Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (S.A.V)  ‘Hiçbir ev Kur’an’sız Kalmasın’ kampanyasını destekliyoruz.” açıklamasında bulundu. 

Tüm halka çağrıda bulunarak yapılan bu kampanyaya destek olmalarını isteyen Gökdemir “Memur Sen Konfederasyonu Bem Bir Sen Diyarbakır İl Teşkilatı olarak mütedeyyin Müslüman Halkımızı Kur’an-ı Kerim’e bağlılığı ve sadakati ile evlerimize nur saçan her eve bir Kur’an-ı Kerim kampanyasına destekçi olmalarını bekliyoruz. Ayrıca tüm duyarlı Sivil Toplum Kuruluşlarını da Kur’an’ın evlerimizi nurlandırılması sürecini desteklemelerini de tavsiye ediyoruz.” çağrısında bulundu.  (Fikret Özkan – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir