• DOLAR 32.565
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2451.391
  • ...

KONYA - İslam Ticaret ve Sanayi Odası 30. Genel Kurul toplantısı Tunus’ta gerçekleştirildi. İslam Odası’na üye 57 ülkenin Odalar Birliği temsilcilerinin katıldığı toplantıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni temsilen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer katıldı.

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, Tunus programı kapsamında Tunus Ticaret, Sanayi ve Elsanatları Odası`nın ev sahipliğinde gerçekleşen ICCIA Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.

Birleşik Arap Emirliği, Cibuti, İran, Katar, Kuveyt, Mısır, Moritanya,  Nijer, Oman, Pakistan, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Uganda ve Ürdün’den Odalar Birliği temsilcilerinin katıldığı toplantıda; uluslararası karayolu taşımacılığı TIR sistemi ve helal gıda konusu ele alındı. Toplantıda İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası’nın önümüzdeki dönem çalışma programı ve stratejik öncelikleri görüşüldü.

“57 ülkenin odalar birliği temsilcileri bir araya geldi”
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer Türkiye’nin Tunus Büyükelçiliği’nin ev sahipliğinde, Tunus`ta faaliyet gösteren Türk girişimcilerle bir araya geldi. Türkiye`nin Tunus Büyükelçisi Ömer Gücük de iştirak ettiği görüşmede yurt dışında faaliyet gösteren Türk işadamlarının birlikte hareket etmeleri ve lobi gücü oluşturmalarının önemi vurgulandı. 

İslam Ticaret ve Sanayi Odası 30. Genel Kurul toplantısını değerlendiren Öztürk, İslam ülkelerinin, sanayilerini geliştirerek önümüzdeki 10 yılsonunda 40 trilyon dolar düzeyine çıkması öngörülen dünya ticaretinden gereken payı almak istediğini belirterek, “Bu durumda İslam ülkelerinin ticarette işbirliği içerisinde olması bir zorunluluktur. Genel Kurul’da İslam ülkeleri arasında işbirliğinin daha sağlıklı ilerletilmesi görüşülmüştür. Ayrıca toplantı vesilesi ile 57 ülkenin Odalar Birliği temsilcileri ile bir araya gelerek Konya’nın ekonomik potansiyeli hakkında bilgi verdik.” şeklinde konuştu. 

Konya ile işbirlikleri için görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Öztürk, bu açıdan Genel Kurulun son derece faydalı geçtiğini söyledi. (İlyas Yavuz-İLKHA)