• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Daha yeşil bir çevre için minikler sorumluluk aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - “Her öğrenciye bir fidan, her eve bir fidan” proje başlığıyla, Orhan Çobanoğlu İlkokulu Müdürlüğünün koordinatörlüğünde yürütülecek olan proje kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Orman Bölge Müdürlüğü Fidanlık Müdürlüğü ile ortak yürütülen projenin, 2014 yılı sonunda tamamlanması ve çocuklarda çevre, orman ve ağaç sevgisinin yaygınlaştırılması amaçlanıyor. 

Okul Müdürü Ömer Kıvrak projenin yöneticiliğini yaparken, Müdür Yardımcısı Ercan Çukur projenin yürütücüsü, İngilizce öğretmeni Rabia Özkan ile rehber öğretmen Fehmi Yüküm de projenin sorumluluğu görevini üstlendiler. 

Küçük yaşlardan itibaren öğrencilerin orman ve ormancılıkla ilgili sorumluluk bilincinin gelişmesi, insanların daha yeşil bir çevrede yaşamalarının sağlanması, beden ve ruh sağlığı üzerinde olumlu etkileri olan orman alanlarının artmasının sağlanması ile beraber, fidanların belli bir olgunluğa ulaştıktan sonra evlere, bahçelere ve fidanlıklara ekilmesi planlanıyor. 

“Okullar hayat olsun” projesi kapsamında veli-öğrenci-okul işbirliğini artırmak amacıyla Orhan Çobanoğlu İlkokulu Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülecek olan proje kapsamında ulaşım hizmetleri de Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. 

Projede uygulanacak faaliyetler kapsamında, öğrencilere tohum yetiştirme, bakım, ağaç sevgisi ve ormanlarla ilgili konularda bilgilendirme yapılması, öğrencileri Fidanlık Müdürlüğüne götürerek fidan dikiminin gerçekleştirilmesi, fidanların gelişim aşamalarının izlenmesi ve konu ile ilgili öğrencilere bilgi verilmesi amaçlanıyor. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir