• DOLAR 34.208
  • EURO 37.32
  • ALTIN 2947.456
  • ...
Mısır`dan Türkiye`nin kararına övgü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da yayımlanan bağımsız Yovm El Seba Gazetesi`nin haberine göre, Sabbahi, "Türkiye`nin israil ile diplomatik ilişkilerini ikinci katip düzeyine indirmesi, Ankara`daki İsrail Büyükelçisi`ni gönderme ve askeri anlaşmaları dondurma kararı, Türk dış politikasının saygınlığını gösterir" dedi.

Mısırlı yetkililerden benzer bir eylem planı uygulamalarını ve israil`in Kahire Büyükelçisi`ni göndermelerini isteyen Sabbahi, Türkiye`nin İsrail ile ilgili kararından övgü ile bahsederek, "Türkiye`nin kararı, Türk dış politikasının kendi halkının saygınlık ve yüceliği ile ne derece ilgilendiğini gözler önüne sermiştir" değerlendirmesini yaptı.

Söz konusu kararın aynı zamanda Türkiye`nin, uluslararası ve bölgesel menfaatleri ile saygınlığına verdiği önemi gösterdiğine işaret eden Sabbahi, Mısır ile israil arasında 1979`da imzalanan Camp David Antlaşması`nın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savundu.

israil`in Eliyat kentinde meydana gelen saldırının ardından israil Ordusu, sınırda görev yapan 6 Mısır askerini öldürmüş, Mısır Hükümeti, israil`den Türkiye`nin taleplerine benzeyen isteklerde bulunmuştu.

(AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir