• DOLAR 34.233
  • EURO 37.152
  • ALTIN 2980.853
  • ...
Kalp hastası vatandaş yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Diyarbakır’ın Sur ilçesinde hasta haliyle 5 yıldan bu yana yalnız yaşayan Süleyman Kalpak’ın (46) kalbi yüzde 15 oranında çalışıyor. Kullandığı ilaçlardan dolayı akciğeri işlevsiz kalan Kalpak, makinelere bağlı olarak  hayatını devam ettiriyor. 

Hastalığının yanında maddi sorunlar yaşayan Kalpak,  tedavisini yapacağı parayı bulamıyor. Bunun için Ankara’ya gitmesi gereken Kalpak, 7 aydan bu yana tedavisini yaptıramadı.Sur ilçesi Camii Kebir Mahallesi Çakabey Sokak Nur Apartmanı No:3`te oturan Süleyman Kalpak, evindeki makineler olmazsa nefes alamadığını dile getirdi.

Hastalığı nedeniyle büyük acılar yaşayan Kalpak, sadece tedavisi için yardım istediğini söyledi. 

“Kalp için ilaç kullandım ve akciğerim iflas etti.”

Kalp için kullandığı ilaçlardan dolayı akciğerinin de değişmesi gerektiğini ifade eden Kalpak, “ Ben 5 yıldır Ankara’da kalp için tedavi görüyorum. Kalbim için ilaç kullanıyordum ve kullandığım ilaçlardan dolayı akciğerim de iflas etti. Ben 3 yıldır kalp ve akciğer için nakil bekliyorum. Yaklaşık 7 aydır maddi imkânım olmadığından dolayı Ankara’ya gidip tedavi göremiyorum.” dedi. 

Kalbim şu an yüzde 15 oranında çalışıyor”

Tek geliri olan engelli maaşının kendisine yetmediğini dile getiren Kalpak, “5 yıldır evde tek başıma yaşıyorum. Ankara’ya gitmek için etrafta borç alıyordum ama şuan borçlarım çoğaldığı için kimse borç dahi vermiyor. Şu an su faturam ve elektrik faturam yaklaşık  bin 500 TL  olmuş. Aldığım özürlü maaşı ile ev kiramı veriyorum ama kendimi geçindiremiyorum. İmkanım olmadığından dolayı Ankara’ya tedaviye bile gidemiyorum kalbim şu an yüzde  15 oranında çalışıyor. Evdeki makinelerden olmasa nefes bile alamıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Ankara’ya gidip tedavi olmak istiyorum”

Yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım istediğini ifade eden Kalpak,  “Her ay Ankara’ya gitmem gerekiyor ama 7 aydır gidemiyorum. Ankara’ya gidemediğim için geçici olarak burada 15 günde bir gidiyorum. Tekrar Ankara’ya gidip tedavi olmak için çoğu yetkiliye başvurdum ama hiç biri bana tekrar dönmedi. Rahat bir tedavi olmak ve kalp ile akciğer nakli olmak için yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan maddi bir yardım bekliyorum.” dedi.

(Ali Adiyaman / Hamza Adiyaman - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir