• DOLAR 34.226
  • EURO 37.321
  • ALTIN 2942.611
  • ...
Müslümanlara karşı Kaddafi-CIA işbirliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Libya’da Kaddafi karşıtı güçler bir araya gelerek Kaddafi’ye karşı mücadelelerine devam ediyor. Libyalı muhalifler ise Trablus’ta hakimiyeti sağladı.

The Independent Gazetesi’nin haberine göre, Kaddafi’ye karşı savaşan Libyalılar Kaddafi döneminde ağır işkencelere maruz kaldıklarını dile getiriyor. Açıklamalarda dikkat çeken bir konu ise CIA’nın bu işkencelerde aktif olarak yer aldığı.

Kaddafi’ye karşı isyan eden birliklerin liderlerinden Abdulkerim Beljah, kendisinin CIA tarafından işkenceye tabi tutulduğunu dile getirdi.

Libyalı isyancıların Trablus birlikleri komutanı Berjah, 2004 senesinde Kaddafi güçleri tarafından yakalandığını ve kendisinin CIA ajanlarına teslim edildiğini ifade etti.

Berjah, CIA ajanları tarafından ‘İslamcı terörist’ suçlamasına maruz kaldığını ve ağır işkenceler yapıldığını sözlerine ekledi.

Kaddafi’ye karşı 1990’lı yıllarda mücadele eden Berjah; The Independent Gazetesi’ne verdiği açıklamada, “Malezya’da yakalandıktan sonra Taylan’a götürüldüm ve burada CIA ajanları tarafından ağır işkencelere maruz kaldım,” dedi.

Berja işkence altında CIA sorgusu sonrası kendisinin Trablus’taki Abu Selim hapishanesine getirildiğini ifade etti.

Uzmanlar ise Libyalı isyancıların komutanı Berjah’ın ifadelerinin doğru olması durumunda Kaddafi ile CIA arasında gizli işbirliğinin olma ihtimaline dikkat çekti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir