• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
`Batman`da derslik sayımızı artırmak için çalışacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle Öğretmenevi’nde saat 09.00’da bir araya geldi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Maarif Müfettişleri Başkanı Abdurrahim Aslan, Milli Eğitim Şube Müdürleri M.Şirin Temiz ve Veysi Ergül katıldı. 

Toplantıda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Çelik, Batman’ın Türkiye’nin nüfus bakımından en hızlı gelişen şehirleri arasında yer aldığını belirterek, “Genç nüfus oranı çok yüksek olan ilimizde şuan 170 bini aşkın öğrenci okullarımızda eğitim görmektedir. Biz eğitimciler insan ile uğraşıyoruz. Bizim hamurumuz da, mayamız da insan. O yüzden işlerimizi yaparken defalarca düşünüp ona göre adım atmaya çalışıyoruz. Fikri ve zikri ne olursa olsun tüm Sivil toplum örgütleri, tüm dernekler ve şehrimizin önde gelen kanaat önderlerinin fikirlerine başvurmak bizim birinci önceliğimiz olacaktır. Ayrıca tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışacağımızı ayrıca dile getirmek isterim.” dedi. 

“Batmanlı işadamlarından okul yapmaları arzusundayız”
Eğitim kalitesini daha iyi hale getirebilmek için tüm mesai arkadaşlarıyla gece gündüz çalışacaklarını ifade eden Çelik, Batman’da yaklaşık 7 yıldır görev yapmaktayım. Batman’ın merkez ve ilçeleri dâhil hemen hemen tüm okullarını görevim icabı dolaştım, gezdim.  Yaşadıkları sorunlar hakkında detaylı bilgiye sahibim. Burayı bilen ve tanıyan biri olarak Batman’ın neye ihtiyacının olduğunun farkındayım. Batman şehrimizde öncelikle ikili eğitimin bitirilmesi veya en asgariye indirebilmek için önümüzdeki süreçte derslik sayımızın artırılması için var gücümüzle çalışacağız. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılına inşallah Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesini kazandırarak arzusundayız. Özellikle Batmanlı iş adamlarımızdan Batman yaptıkları katkıları, okul yaparak taçlandırmaları arzusundayız.” ifadelerini kullandı.

“Öğretmenlerin tayini eğitime yönelik çabaları olumsuz etkiliyor”
Yaklaşık 8 bin kişilik eğitim kadrosu ile öğrencilere hizmet vermek gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Çelik, “Tüm eğitim çalışanlarından beklentilerimiz içten gelen bir coşkuyla öğrencilerimizin sosyal kültürel, akademik ve fiziksel yönlerinden aracılık etmeleridir. Etkinliklerde daha fazla görev almalarının sağlanması, daha çok okumaları ve daha başarılı olmalarıdır. Eğitimde Batman’ı her yıl bir basamak daha yukarıya çıkaramamış isek düşünüp kendimizi sorgulamamız gerekir. Milli Eğitimin en önemli unsuru öğretmenlerdir. Malum bölgemizde her yıl binlerce öğretmen tayin yoluyla başka şehirlere atanmaktadır. Bu durum eğitime yönelik çabalarımızı olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmenimizin bu şehirde daha uzun süre çalışmasını sağlayacak adımlar atmaya çalışacağız. Onların toplum içinde saygın kişiler olduğunu hatırlatacak çeşitli etkinliklere imza atmayı düşünüyoruz.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül/Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir