• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Taşeron işçilerden eylem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) üyesi yaklaşık 100 taşeron işçisi, ellerindeki pankartlarla DEDAŞ Mardin İl Müdürlüğü önünde toplanarak eylem yaptı. Saat: 14.00`te başlayan eylemde polisin yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken işçilerin burada bir süre slogan attığı görüldü.

İşçiler adına açıklama yapan TES-İŞ Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ali Öncü, hukuksuzluğu ve köleliği kabul etmeyecek kadar onurlu olduklarını söyledi. 

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş`nin özelleştirilmesinin ardından yasal ve hukuksal mevzuatın ayaklar altına alındığını iddia eden Öncü, çağdaş kölelik düzeninin kurulduğunu savundu. 

Öncü, "Mardin İl Müdürlüğü ve bağlı işyerlerinin Elektrik Arıza- Bakım ve Onarım işini olan yükleyici firmaların hak edişleri zamanında ödenirken, yıllardır üyelerimizin aylık ücretleri zamanında ödenmeyerek perişan edilmişlerdir. Örneğin; bugün itibariyle hala Ocak 2014 ayına ait aylık ücretini alamayan ve bu sebeple borçlanan üyelerimiz vardır. Fazla mesai ücretinin istenmesi ise adeta işten atılmanın bir gerekçesini oluşturmaktadır. Güvenlik malzemeleri olmadan üyelerimizin işe çıkarılmaları veya zorlanmaları suçtur. Biz bu suçun işlenmesine asla izin vermeyeceğiz." dedi. 

Açıklamanın ardından işçiler sesiz bir şekilde dağıldılar. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir