• DOLAR 34.292
  • EURO 37.522
  • ALTIN 2927.227
  • ...
Öğrenciler `Sağlık Yönetimini` masaya yatırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “Diyarbakır Sağlık Yönetimi Hastaneleri sempozyumu” Dicle üniversitesi kongre merkezinde düzenlendi. 

Programa İl Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar, Selahattin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, Dicle üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Gökdemir, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. 

Sağlık yönetimi bölümünün 1960 yılından beri var olduğunu ancak hak ettiği değeri görmediğini belirten Dicle Üniversitesi Öğrenci Topluluğu Başkanı Ayhan Çalı, “Sağlık yönetimi bölümü öğrencileri olarak kendilerini geliştirerek, bu bölümü bir yere taşıyacaklarına inanıyorum. Çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kalan bu bölümün, kurum ve kuruluşların desteğini her zaman bekliyoruz.” diyerek sözünü tamamladı. 

Sağlık yönetimi bölümü öğrencilerinin KPSS ile devlet kurumlarında çalışamadıklarını belirten Dicle Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Gökdemir, öğrencilerin, bu tür ekinlikler düzenleyerek kendilerini arz edeceklerini ve böylece bir arz talep mekanizması işleyeceğini söyledi. 

Doktora ve ilaca erişimin oldukça kolaylaştığını söyleyen Selahattin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan ise, “Ülkemizde SGK, ortalama bir böbrek nakli için 35-40 bin TL arası para ödüyor. Bu rakamın yurtdışında 150 bin dolar yani bizdekinin 11-12 katıdır. Burada çok ciddi bir farklılık var. Ülkemizde son 10 yılda çok ciddi atılımlar oldu. Doktora ve ilaca erişim oldukça kolaylaştı.” ifadelerini kullandı. 

Konuşmalardan sonra Dicle üniversitesi sağlık yönetimi bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Zincirkıran’ın “sağlık yönetimi öğrencilerinin kişisel gelişimlerine yönelik öneriler” ve Özel Memorial Diyarbakır Hastanesi Başhekimi ve Medikal Direktörü Dr. Abdurrahman Aktaş’ın “sağlık turizmi” konulu sunumları ile devam etti.    (Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir