• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Avrupa Somali`ye Yardım Elini Uzatmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARABKIR - Ramazan Bayramı nedeniyle yazılı basın açıklaması yapan Derman Baba Yetiş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Acu, Afrika`daki açlık felaketine ve Türkiye`de yaratılmak istenen kaos ortamına Avrupa`nın sessiz kaldığını belirtti.

Batı Medeniyeti Sadece İzledi

Ramazan Bayramına Somali`de yaşanan dramdan dolayı üzgün girdiklerini belirten Acu, bir lokma ekmek için çabalayan Somali`deki çocukların görüntüsünün kendisini çok etkilediğini söyledi. Acu, "Somali`deki kardeşlerimizin televizyonlara yansıya dehşet görüntülerini ülkemizde yaşayan insanlarımız hiçbir zaman hafızalarından silmeyeceklerdir. İnsanlarımız duyarlıdır, merhametlidir. Bu yüzden yaşanan bu felakete sessiz kalamazlar. Ne yazıktır ki en acı olan batı medeniyeti dedikleri Avrupa`nın sadece görüntüleri izleyip hiçbir katkı sunmamalarıdır" ifadelerini kullandı.

Son günlerde Türkiye ve özellikle bölgede kötü senaryoların yazıldığını belirten Yılmaz Acu, hiçbir annenin artık ağlamaması için büyük çaba içine girilmesi gerektiğini söyledi. Bölgede yaşanan olaylardan dolayı milyonlarca insanın mübarek Ramazan bayramında üzüntü içine girdiğini vurguladı. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir