• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Söz&Kalem Dergisi Nisan sayısı çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Kutlu Doğum ayını bu ayki sayısında ana konu olarak işleyen Aylık Gençlik, İlim ve Kültür Dergisi Söz&Kalem dergisinin Nisan sayısı, “Nisan Muhammedi inkılabın müjdecisi olacaktır” kapak manşeti ile okuyucularıyla buluştu.

 Nisan ayı boyunca ülkemizin dört bir tarafında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan  Kutlu Doğum ayının önemine dikkat çekilen Nisan sayısında, dergi editörü, “Baharın müjdecisi Nisan ayına ulaşmış durumdayız. Bu öyle bir bahardır ki, karanlıklara gark olmuş dünyanın, Nura muhtaç her karışının üzerine Muhammedî güneşin doğduğu, çorak çöllerine ab-ı hayat misali rahmet yağmurlarının yağdığı, bereketli bir bahardır. Bu baharı diğer baharlardan ayıran, İki Cihan Güneşinin Nurlu bidayetidir. Nisan ise, bizim için bu baharın müjdecisidir. Dolayısıyla Nisan ayı bizim için apayrı bir öneme sahiptir.” diyerek Nisan ayını diğer aylardan önemli kılan hususlara kısaca değinmiş.

 Söz&Kalem Dergisinin başyazısında ise, bu ay Peygamber Efendimiz (sav)’in sünnetine layıkıyla ittiba etmenin yolunun, itaatten geçtiğine vurgu yapılarak, “Efendimizin sünnetini layıkıyla eda edebilmek, onun getirdiklerine mutlak surette itaat edebilmek için, öncelikle O’nun sevgisini gönüllerimize nakşetmemiz gerekir. Zira sevgi olmadan, itaat olmaz, kişi gönülden sevmeden, gönülden itaat edemez. Hem sevgi, itaatin sebebi; hakkıyla iman etmenin neticesidir.” deniliyor.

 Başyazının devamında gençlere şu tavsiyelerde bulunuluyor;

 “Dosdoğru bir yolda yürüme ve insanlığa dosdoğru bir hayat tarzı sunma gayesi içerisinde olan kardeşlerimiz, sünnete ittiba hususunda son derece tavizsiz, kararlı ve gayretkâr olmak durumundadırlar. Bilinmelidir  ki, aziz İslam davası, ancak bu şekilde önce kendi nefislerimizde daha sonra ise halka halka toplumlara ve bütün bir âleme yayılabilir.

 Kardeşlerimiz, Risalet Güneşinin doğduğu kutlu Nisan ayı vesilesi ile, tüm hal ve hareketlerini sünnet filtresinden geçirmeli, sünnete uygun düşmeyen her söz ve fiiliyatlarını değiştirmek için gayret göstermelidir. Ve yine bu vesile ile yaşantılarının geri kalan kısmında sünneti titizlikle tatbik etme konusunda yoğun bir çaba içerisine girmelidirler.”

 Astronomiden teknolojiye, Mali’den İslami hareketlere kadar birçok konunun işlendiği derginin Nisan sayısından, yazarlar ve öne çıkan bazı başlıklar şöyle;

 “Sünnet Müdafaası” : Bilal Fidancı,

“Asrı Saadette Peygamber Sevgisi” : M. Şerif Durmaz,

“Peygamber Sevdalıları”:  Muhlis Hafızoğlu

“Kutlu  Doğum Şehidi”:  Meva Karakaya

 “Yakın Çekimde Marksizm” : Necmettin Erek

Dergide Yusuf Çelik ise,  İhvan-ı Müslimin hareketinin rehberi Şehid Hasan El-Benna’yı anlattı. 

 Derginin Nisan ayı özel röportajında ise, Doğruhaber Gazetesi genel yayın yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca ile “Nisan ayı ve Muhammedi sevda” üzerine gerçekleştirilen söyleşi yer alıyor.

 Dergi ayrıca  bu ayki sayısında,  17 Mart 2004 tarihinde terör devleti israil helikopterinden atılan füze ile şehit olan Dr. Abdulaziz Rantisi’nin posterini orta sayfadan vermiş.(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir