• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Yardım TIR'ları Antep'ten yola çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep'te faaliyette bulunan Vefa Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği (Vefa Der), Gaziantepli yardımseverlerin katkılarıyla hazırladığı 3 insani yardım TIR’ını Suriye’nin Halep'e bağlı Eterip ve Hama'nın Keferzeyte ilçelerine gönderdi.

 

Daha önce savaş mağduru Suriyelilere 56 TIR insani yardım malzemesi gönderen Vefa Der, son yardımlarla birlikte gönderdiği TIR sayısını 59'a çıkardı.

 

Vefa Der Başkanı Emin Yılmaz, uluslararası linç ve zulme rağmen her zaman mazlum Suriyelilerin yanında olacaklarını vurguladı.

 

Yılmaz, "Hayırsever Gaziantepli bağışçılarımızın desteğiyle daha önce 56 TIR insani yardım malzemesini gönderdik. Bugün 59. insani yardım TIR’ını yola çıkarıyoruz. TIR'larımızda 75 ton un bulunuyor ve bu yardımlar Suriye'nin içerisinde yaşayan aç insanlara ekmek olarak ulaştırılacak." dedi.

 

Yılmaz, yardımda bulunan firma ve desteklerini esirgemeyen Gaziantepli hayır sahiplerine teşekkür ederken, 59. yardım TIR’ı dualar eşliğinde uğurlandı. İmkânları dâhilinde Suriyeli muhtaç ailelere yardım etmeye devam edeceklerini söyleyen Yılmaz, "Yardımlarımızı sadece Allar rızası için gerçekleştiriyoruz. Suriye’deki savaş 4. yılına girmiş bulunmakta. Suriye’deki kardeşlerimiz çok mağdur durumdalar. Bizler Vefa Der olarak yardımlarımızı sürdüreceğiz." diye konuştu.     (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir