• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kütüphane haftası kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi tarafından 1964 yılından beri her yıl mart ayının son haftası olarak kutlanan "Kütüphane Haftası`nın 50.si, 31 Mart 6 Nisan tarihleri arasında Batman`da çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi tarafından, "50. Kütüphane Haftası" programı, saat 10.00`da yeni İl Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi. 

Konferansa Batman Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, bazı kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan program, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Derya Ilgar tarafından günün anlam ve öneminin anlatıldığı bir konuşmayla devam etti. 

İnsanın gelişiminde ve ilerlemesinde en fazla kitapların sayesinde olduğunu söyleyen Ilgar, "Her ne kadar teknoloji ilerlemiş olsa da teknoloji hiçbir zaman kitapların önüne geçemez" diyerek, İl Halk Kütüphanesi`nin çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. 

Program İl Halk Kütüphanesi tarafından hazırlanan kütüphaneyi tanıtmaya yönelik slayt gösterimi ile devam etti. 

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu’nun "50. Kütüphane Haftası" nedeniyle gönderdiği kutlama mesajlarının okunmasından sonra, Vali Yardımcısı Aksoy, İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci tarafından, en çok kitap okuyarak dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü öğrencilere ödül verildi. 

Verilen ödüllerin ardından kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Aksoy, “Gerçekten biz daha zengin, daha müreffeh, kavganın, dövüşün, çatışmanın az, sevginin, hoşgörünün daha çok olduğu ve insanların birbirlerine gülümsediği daha mutlu bir toplum hayal ediyoruz. Bugün çatışmacı ve çıkarcı bir toplum haline geldik. Daha güzel günler arzuluyoruz ve bunu da yapmak için mutlaka eğitime, kültüre, kitaba çok ağrılık vermemiz lazım.” dedi.

Ödül töreninin ardından program sona erdi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir