• DOLAR 32.421
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2441.32
  • ...
İşten çıkarılan işçiler basın açıklaması yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’da Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde taşeron olarak çalışan 3 kişinin işten çıkarılması nedeniyle Taşeron İşçiler Derneği basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına hastane çalışanları da destek verdi.

 

Yapılan basın açıklamasını Taşeron İşçiler Derneği Başkanı Sevda Direk yaptı.

Nedensiz bir şekilde bugün firma yetkililerinin kendilerini işten çıkardığını söylediğini belirten Direk, “2008 senesinden beri arkadaşlarla beraber Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde hizmet etmekteyiz. Bugün saat 14.30’da firma yetkilisi; Sevda Direk, Birgül Girti ve Osman Ekinci’yi odaya çağırıp, ‘sizlerin işlerine son verdik, arkadaşlar yarın işe gelmeyin’ dedi. İşten çıkarılmanın gerekçesini söyledik. Bize, ‘isimleriniz verilmiş bize, isimleriniz tebliğ edilmiş ve biz sizin yarın işe gelmenizi istemiyoruz’ denildi. Biz de hiçbir şekilde işimizin elimizden alınmasını istemiyoruz. Hepimiz çocuk besliyoruz, ev besliyoruz, çocuk okutuyoruz. Bundan dolayı mağduruz. Bütün arkadaşlara da bize destek verdiği için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

 

İşten çıkarıldıklarını iddia eden diğer işçiler de mağdur olduklarını belirterek tekrar işe alınmak istediklerini söylediler.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir