• DOLAR 32.45
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2439.955
  • ...
Bitlis halkı yöneticisini seçmek için sandığa gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bu gün yapılacak mahalli yerel seçimler için sabah erken saatlerden itibaren halk sandık başına akın etti. Oy kullanma işleminin 07.00 ile başlayıp, 16.00 saatinde sona ereceği seçim için erken saatlerden itibaren sandık görevlileri, bulundukları okullara gelerek hazır bulundular.

 

Okullara gelen sandık görevlileri oy pusulalarının sayımını yaparak arkalarına YSK mührünü bastılar. Oy kullanılacak sandıkları mühürleyip, seçmenin oy kullanması için hazır hale getirdiler. Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra vatandaşlar saat 07.00 da sandık başına geçerek oy kullanmaya başladılar. Oy kullanan vatandaşlar seçimin hayırlara vesile olması temennisinde bulundular.

 

Siyasi partilerce görevlendirilen sandık müşahitleri ve bina sorumluları da erken saatlerden itibaren görevli oldukları okullara gelerek hazır bulundular.

 

Emniyet görevlileri de oy kullanılacak okullarda asayişi sağlamak ve olabilecek olumsuzluklara zamanın da müdahale etmek için görev yerine geldiler. Saat 07.00’dan itibaren halk oy kullanacak okullara akın etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir