• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
Seçim gününde kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Van'ın güney ilçeleri, Muş, Hakkari, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

 

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) olmak üzere ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor. 

 

RÜZGAR : Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/s) esmesi bekleniyor.

 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Van'ın güney ilçeleri, Muş, Hakkari, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

 

BACA VE SOBA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT: Yurdun doğu kesimlerinde görülecek kuvvetli lodos nedeniyle meydana gelebilecek soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (30-80 km/s) esmesi bekleniyor.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir