• DOLAR 34.168
  • EURO 38.166
  • ALTIN 2915.815
  • ...
Fransız araştırmacı HÜDAPAR`ı ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- İstanbul Boğaz İçi Üniversitesi Türk Dili Tarih Bölümünden mezun olan ve Fransa Sorgun Üniversitesinde Türkiye, Irak, İran ve Suriye Kürdistan’ındaki 4 parçaya ayrılan Kürtlerin siyaset ve ekonomi üzerine araştırma yaparak doktora tez hazırlayan Yuhan Benhaima geldiği Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yazar Mehmet Emin Karakulak ile beraber HÜDA PAR Kızıltepe ilçe Teşkilatını ziyaret etti.

Yuhan Benhaima ve Mehmet Emin Karakulak’ı HÜDA PAR Mardin İl Teşkilatından Abdullah Kavan Kızıltepe İlçe Teşkilat Başkanı Burhan Aydın karşıladı.

Sıcak bir ortamda geçen ziyarette Yuhan Benhaima HÜDAPAR ilçe Teşkilat Başkanı Burhan Aydın’a HÜDAPAR’ın düşüncesi bakış açısı ve sadece Kürtlere yönelik bir partimi? Diye soru yöneltti.

Burhan Aydın, Parti olarak sadece Kürtlere değil tüm Türkiye’ye hitap ettiklerini ve bu kapsamda 15 aylık kısa bir sürede Türkiye’de 48 İl ve ilçede Teşkilatlandırıldıklarını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:“İslam dini ve ilahi kaynaklı dinlerin tek kaynaktan yani yüce Allahtan insanlık Alemi için gerçek kurtuluş olarak geldi. İnsan kaynaklı ideolojilerin sosyalizm, kapitalizm ve diğer bütün ideolojilerin insanlığa haksızlık kan ve gözyaşı getirdi.”

Yer altı ve yer üstü zenginlik kaynaklarının, emperyalist güçler tarafından gasp edildiği için dünyanın bir çok yerinde açlık olduğunu belirten Aydın, “ İnsan hak ve hukuk ilişkilerini menfaat üzerine kurulu ideolojilerin insanlık aleminde güçlüler hukukunu oluşturduğunu bununda kapatılması zor yaralara sebebiyet veriyor. Yer altı ve yer üstü zenginlik kaynaklarının insanlara yetecek kadar yaratıldı. Ama emperyalist güçler tarafından gasp edildiği için dünyanın birçok yerinde açlık var. Bunun sebebi kapitalizmin doymak bilmeyen iştahından kaynaklanıyor. İnsanlığın tek kurtuluşu İlahi vahiydedir. Ve İlahi vahyin tüm insanları muhatap alıyor. ifadelerine yer verdi.

(Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir