• DOLAR 34.197
  • EURO 38.194
  • ALTIN 2919.899
  • ...
Cizre Organize Sanayi Bölgesi yeşillendiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK-Cizre’de kurulan İsmail Ebul-iz Organize Sanayi Bölgesi’nde her gün yeni fabrikalar kuruluyor. 3 tanesinin üretime geçtiği ve 5 tanesinin de yapım aşamasında olan Organize Sanayi Bölgesi’nde ağaçlandırma çalışması başlatıldı.

 

Cizre’deki çeşitli  kurumlar tarafından ortaklaşa düzenlenen ağaçlandırma çalışması kapsamında 2 bin fidan dikildi. Kurum müdürlerin yanı sıra Cizre Meslek Yüksekokulu öğrencileri de fidan dikimi kampanyasına katıldı. Dua ile başlayan fidan dikimi, kurum müdürleri ve öğrenciler tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi.

 

Cizre İlçe Müftüsü Mehmet Sami Yıldız, “Peygamber Efendimiz (s.a.s.) buyuruyor ki; ‘Her kim ki bir ağaç dikerse o ağaç yaşadığı müddetçe onun için sadakadır. Onun aldığı her nefes tespih eder. O tespih de o kimse için sevaba, Allah’ın rızasına vesile olur. İnşallah Cizre’mizde de bu yeşillik artarak devam edecek.” dedi.

 

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, “Cizre Organize Sanayi Bölgemizde şuanda 3 tane üretime geçmiş, ve 5 tane de yapım aşamasında olan fabrikalarımız var. Şimdi de Organize Sanayi Bölgemizi en kısa zamanda istila duvarını ve şimdi de yeşillendirme çalışmalarını yapıyoruz. Kurum amirlerimiz ve öğrencilerimizle beraber ağaçlandırdık. İnşallah güzel bir yeşil alan olur.” diye konuştu.

 

Kaymakam Şenol Koca ise, “Bugün burada bizimle beraber ağaçlandırma çalışmasına katılan başta öğrenci arkadaşlarıma ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bin dönüm üzeri kurulan bir Organize Sanayi Bölgemiz var. Yaklaşık 500 dönümün alt yapı çalışmalarını geçen sene bitirdik ve fabrikalarımızın kurulmasına tahsis ettik. Bu sene itibarıyla fabrikalarımız kurulmaya başlandı. İnşallah fabrikaların tamamı bittiğinde üretime geçtiğinde yaklaşık 4 bin kişinin istihdam edilecek bir Organize Sanayi Bölgesi’ndeyiz. Malumunuz özellikle çevremizde yeşillik konusunda çok kıt imkanlar var. Yeşil bir Organize Sanayi Bölgesi olması için bu çalışmayı başlattık. Bu çalışmada emeği geçen gerek Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, gerek mesai arkadaşlarım, gerekse Cizre Meslek Yüksekokulu öğrencilerine çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Fidan dikimi kampanyasına katılan Cizre Meslek Yüksekokulu öğrencisi Ali Güven de şunları söyledi: “Bugün öğrenci arkadaşlarımızla beraber buraya fidan dikimine geldik. Çok güzel geçti. İnşallah bu diktiğimiz fidanlar birkaç sene sonra büyürler ve bizden sonra gelen öğrenci arkadaşlarımız buralara artık piknik yapmaya gelirler. Biliyorsunuz bölgemizde yeşil alanlar yok diyecek kadar azdır. Ondan dolayı yeşil alanları çoğaltmak lazımdır. Bu vesile ile bu kampanyada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir