• DOLAR 34.198
  • EURO 38.142
  • ALTIN 2899.336
  • ...
`V.G`nin duruşması Batman`da yapılabilir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman’da geçtiğimiz Kasım ayında yaşanan provokasyonun ardından gizli tanık ifadesiyle tutuklanan V.G, Batman Valiliği ile Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesinin aldığı kararla gerekli güvenlik önlemlerinin olmaması gerekçesiyle 6 Mart’taki duruşmasına getirilmedi. 

Mahkeme, yeterli güvenlik önlemlerinin olmadığı gerekçesiyle V.G’nin dosyasının başka ile gönderilmesi yönünde de karar almıştı. 

Duruşmada sanık avukatlarının 15 Nisan’daki ikinci duruşmada sanık V.G’nin duruşmaya getirilmesi yönündeki ısrarlı talepleri sonucu Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Batman Valiliği ve Batman Emniyeti’nden görüş istedi. 

Batman Emniyeti’nden mahkemeye gelen cevabi yazıda sanık V.G’nin duruşmaya getirilmesinde bir sakıncanın olmadığı belirtildi. 

Emniyetten gönderilen yazıda kısaca şu ifadelere yer verildi: “Konu ile ilgili olarak görüşleri sorulan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Güvenlik Şube Müdürlüğü, görülmekte olan davanın Batman ilinde devam etmesi sonucu herhangi bir olayın yaşanmayacağı yönünde görüş bildirmiş...  Mahkeme sırasında olayın şüphelisinin duruşmaya geliş ve gidişleri esnasında ve yine adliyede davanın görüleceği esnada, oluşabilecek muhtemel eylem veya olumsuzlukların alınabilecek güvenlik tedbirleri ile önlenebileceği değerlendirilmiştir.”(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir