• DOLAR 32.568
  • EURO 35.063
  • ALTIN 2453.861
  • ...
BDP`li Çınar Belediyesi`nin projeleri elinde mi kaldı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - BDP’li Çınar Belediyesi yaptığı yaklaşık 10 milyonluk 3 projeyi üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala bitiremedi.

İlçe merkezi dışında yapılan ve yaklaşık 3,5 milyona ihaleyle verilen Tahıl Borsası  projesinin üzerinden bir yıl, İlçe merkezinde yapılan ve 1,5 milyondan fazla bir parayla ihaleyle verilen ticaret binası inşaatı üzerinden 11 ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen hala bitirilmediğinden  bir türlü, faaliyete giremedi.  

Ayrıca İlçe merkezinde daha önce üç adet park olmasına rağmen yapılan, yaklaşık 5 milyona ihaleyle verilen Park projesinin üzerinden 5 ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen hala bitirilmedi. 

Çınarlı vatandaşlar, ilçenin  alt-üst yapı sorunları,  yol, kaldırım  gibi sıkıntılarını daha önce çeşitli vesilelerle dile getirmiş, bu kadar büyük bir paraya ihaleye edilen projelerin hala bitirilememesi akıllarında soru işaretleri bıraktığını ifade etmişti.

Öte yandan söz konusu İhaleleri alan müteahhitler ve çalıştırdıkları işçilerin, Çınarlı esnafa yüklü miktarda borçlu olduğu, belediyenin müteahhitlere ödenek çıkarmadığı da iddia edilirken, esnafın bu konuda oldukça tedirgin olduğu belirtildi.

Vatandaşlar belediyenin bu çapta büyük paralarla ihaleye verdiği projeleri bitirmemesinin nedenini merak ediyor.

(Vedat Aydın - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir