• DOLAR 32.912
  • EURO 35.226
  • ALTIN 2452.364
  • ...
Gercüş Kutlu Doğum`a hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’ın Gercüş ilçesinde yaptığı hayırlı faaliyetlerle adını duyuran Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Enfa Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ENFA-DER), 2014 yılı Kutlu Doğum etkinliği tarihini açıkladı. 

 ‘Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olanınızdır.’ Hadis-i Şerifi kendilerine düstur edinerek hayırlı hizmetlere başladıklarını söyleyen Enfa-Der Başkanı Yasin Dursun, etkinlik hazırlıkları hakkında bilgi verdi. 

“Kur’an ve Sünneti anlamak ve yaşamak istiyoruz”

Bu sene beşinci kez kutlu doğum etkinliği düzenleyeceklerini söyleyen Dursun, “Peygamber Sevdalıları Platformuna üye ENFA-DER olarak Rabbimiz izin verirse Gercüş’te bu sene düzenleyeceğimiz kutlu doğum mevlid etkinliğimizi 12 Nisan Cumartesi günü saat 13.00’da Mescid’ül  Aksa Camii arkasında bulunan miting alanında gerçekleştireceğiz. Bu seneki etkinliğimizi yine halkımızla birlikte coşkuyla ve sevinçle kutlamak istiyoruz. Nisan ayı, Hz.Muhammed Mustafa (sav)’in doğduğu aydır. Bizler de “Kur’an ve Sünneti Anlamak ve Yaşamak” ana temasıyla düzelleyeceğimiz kutlu doğum etkinliklerimizi O’nun şefaatine mazhar olma arzusuyla, alemlere rahmet olarak gönderilen o şerefli Peygamberin mübarek viladetlerinin yıldönümünü bayram havasında teneffüs etmek istiyoruz inşallah.” dedi. 

“Kur’an’a ve Peygamber Efendimiz (sav)’in sünnetine sarılmalıyız”

Halkımızın Kur’an’a ve Peygamberin sünnetine son derece bağlı olduğunu ifade eden Dursun, “Bunu halkımızla iftihar ederek söylüyoruz. Gercüş ilçemiz bölgemizin en güzel ve coşkulu kutlu doğum etkinliklerinin yapıldığı yerler arasındadır. Buna, son 4 senedir yapılan ve halkımızın büyük bir özveri ve coşkuyla iştirak ettiği kutlu doğum mevlidleri örnek gösterilebilir. Bizler de Gercüş halkı olarak her zamankinden daha çok Rabbimizin kelamı Kur’an’a ve Peygamber Efendimiz (sav)’in sünnetine sarılmalıyız. Kutlu doğum etkinlikleri kapsamında halkımızı salavat kampanyamıza ve kutlu doğum etkinliğine davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

“Her eve bir Kur’an-ı Kerim”

Dursun, açıklamanın devamında şunları kaydetti: “Ayrıca etkinlik yapılan yerlerde "Her Eve Bir Kur’an" kampanyası ile 2014 Yılı Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında da Peygamber Sevdalısı halkımıza bir hediyemiz olacak. İnşallah 2014 Kutlu Doğum Haftası’nda platform olarak etkinlik yapacağımız ilçemizde “Her eve bir Kur’an-ı Kerim” hediye edeceğiz. Bu hayırlı kampanyaya katkıda bulunmak isteyen hayırseverler bizimle irtibata geçebilir. Bunun için de şimdiden yüce Rabbimizden muvaffakiyetler diliyoruz. 1 adet Kur’an-ı Kerim’in hediyesi 5 TL’dir. İrtibat Telefonu: 0541 341 25 97-0538 695 88 00.” (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir