• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Çocukların Duygulandıran `Somali` Kermesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ALMANYA - İki Almanya`nın birleşmesiyle yatırım almaya başlayan, ama halen Almanya`nın batı bölgelerindeki sosyal ve ekonomik düzeyi yakalamayan Leipzig şehri, bünyesinde barındırdığı göçmen kökenli yurttaşların sayesinde, yardımlaşma konusunda batı bölgelerinde ne kadar ileride olduğunu ortaya koydu.

Leipzig Takva Camii`nde Kur`an ve İslami ders öğrenimi gören iki öğrenci, küçük yaşlarına rağmen büyüklerini geride bırakacak bir etkinliğe imza attı. Susanur Kahraman ve Hatice Polat ismindeki iki arkadaş, önce Gazzeli çocuklar için bir şeyler yapmak için kolları sıvamış. Ancak konuyu ablalarına götürdüklerinde, Somali`deki çocukların durumunun Gazze`deki çocuklardan daha vahim olduğu telkiniyle karşılaşınca, kırtasiyeden aldıkları bir takım ip ve benzeri malzemelerle kalem kılıfı, anahtarlık gibi büyüklerin ilgisini çekecek şeyler hazırlayıp satarak Somali`deki çocuklara yardım etmeye karar vermişler. Hazırladıkları malzemeleri camii avlusundaki küçük kamelyada sergileyen iki arkadaş, cemaatin ilgisiyle karşılaşınca, sergiyi büyütmeye karar vermiş ve beş, on, elli derken yaklaşık 400 avroya yakın para toplamışlar.

Çocukların tamamen kendi inisiyatifiyle böyle bir girişimde bulunduklarını aktaran baba İsmail Kahraman, "İlk gün kendi yaptıkları malzemeleri sergilediklerinde, doğrusu çok hoşumuza gitti. Hedeflerinin ne kadar olduğunu sorduğumda 50 avro dediler. İkinci gün 150, daha sonra 500 avro hedef koydular. Sanırım son hedeflerine ulaşamadılar." dedi.

Çocukları buna iten büyüklerinden gördükleri yardımlaşmanın büyük etkisinin olduğuna vurgu yapan Kahraman, "Allah`a hamdolsun söz konusu yardımlaşma olduğunda, bizler Peygamberimizin (s.a.v) "Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" hadisini şair edinmiş insanlarız. Bu da batı ülkelerinde olmayan bir şey. İşte tam burada bizlerin neden cami ve İslami Sivil Toplum kuruluşlarına daha fazla sahip çıkmamız gerektiği hususunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Eğer bu mekanlar (Camiler) olmaz ise, çocuklarımız İslami derslerden mahrum kalacak. Hatta bizler de mahrum kalacağız ve çocuklarımıza aktaracak sahih bilgiden mahrum kalacağız. Dolayısıyla misafiri olduğumuz veya birlikte yaşadığımız Alman veya başka milletler çalışmalarımıza bu açıdan bakmalıdır. Eğer bu açıdan bakılırsa, o zaman bizim ülkeye artı değer kattığımızı görecekler." diye konuştu.

Toplanan yardımı ilgili kurumlara teslim ettiklerini belirten Kahraman, "Umarım bu girişim, başkaları için teşvik olur." Temennisinde bulundu.

somali-icin-kermes_1314777431.jpg (300×225) somali-icin-kermes_1314777490.jpg (300×225)

somali-icin-kermes_1314777555.jpg (600×450)

somali-icin-kermes_1314777657.jpg (600×450)


Basri Özmen - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir