• DOLAR 32.443
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2448.629
  • ...
Bu mahallede belediye yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS –  Hersan Mahallesi’nde oturan vatandaşlar yıllardan beri yollarının çamur olduğunu belirttiler. Belediyeye tepki gösteren vatandaşlar, “Bu mahallede belediye yok.”dediler.

 

Mahalle sakinleri,  yolların çamurdan geçilmediğini ve bu çamurlu yolda her gün çocuklarının okula gidip gelmek zorunda kaldıklarını belirttiler. Belediyenin kendilerini görmemezlikten geldiğini belirten  mahalle sakinlerinden Orhan Koçhan, “Burası Bitlis merkezde bulunan bir mahalle yoludur.Bu çağda bir dağın başına dahi gitseniz böyle çamurlu bir yolu bulamazsınız? Belediye her defasında buralara hizmet ve yol yaptıklarını anlatıyor. Fakat yaptıkları yollar şimdi gözler önündedir. Bu mahallenin yolu 10 yıl öncede bu halde değildi.” dedi.

 

Çocuklarının her gün çamurlu yolda okula gidip-gelmekte olduğunu ifade eden mahalle sakinlerinden Kamuran Türkmen ise, “Burada kalan mahalledeki çocuklar bu çamurlu yolları her gün zorunlu olarak kullanmak zorundadırlar. Sabah temiz elbise giydirdiğimiz çocuklar öğle geldiklerinde kirleniyor. Öğle ayakkabısı boyanarak gönderilen öğrenciler akşam geldiğinde çamurdan dolayı üstleri başları hep çamur. Özellikle yağışlı havalarda bu yoldan geçilmiyor. Yetkililerden sadece yollarımızın yapılmasını istiyoruz.” şeklinde konuşarak mahalleye sahip çıkılmasını istedi.

 

Hatırlanacağı üzere yaklaşık iki ay önce Şirpik Mahalle sakinleri de,  mahallelerine hizmet yapılamadığından dolayı siyasi partileri mahalleye sokmama kararı almışlardı. Bu karar neticesinde mahalle sakinleri pankartlı protesto yaparak basın açıklaması yapmışlardı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir