• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
`Ümmet zulüm altında`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-Mustazaflar Cemiyeti Adana Şube binasında, bayanlara yönelik düzenlenen etkinliğe katılım oldukça yoğun oldu.Saat 13:00’te başlayan etkinlik,  Ayşe Dağtekin Hoca’nın Kur’an tilavetiyle başladı.

Kur’an tilavetinin ardından sözü alan, Mustazaflar Cemiyeti Adana Kadın Kolları üyesi Asiye Laçin, İslam ümmetinin içinde bulunduğu kötü durumlar ve Müslüman coğrafyalarda yaşanılan zulümleri anlatan bir konuşma yaptı.

Laçin konuşmasında geçmişten geleceğe mazlum halka yapılan zulümlere değinerek, “Hz. Habil’den bu yana ümmet zalimin zulmüne maruz kalıyor. Dün Halepçe bu gün; Suriye , Mısır, Filistin, Bosna Hersek, Arakan, Orta Afrika gibi nerede olduğunu dahi bir çok insanın bilmediği topraklarda insanlar sadece Müslüman oldukları için öldürülüyorlar.”ifadelerine yer verdi.

Asiye Laçin’in konuşmalarının ardından,  Mustazaflar Cemiyeti Adana Kadın Kolları tiyatro ekibi tarafından  sergilenen “Zulüm ve İşkence” isimli piyes , katılanlara duygulu anlar yaşatırken, seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından etkinlik sona erdi.

(Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir