• DOLAR 32.562
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2449.204
  • ...

HABER MRK – Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) geçen yıl 7,5 milyon Türkiye vatandaşının yurtdışına çıkarak, yabancı ülkelerde toplam 5,3 milyar dolar turizm harcaması yaptığını açıkladı.

 

Seyahatler hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı araştırma sonucuna göre: Yurtdışına giden vatandaşların yüzde 43’ü havayolu, yüzde 50’si karayolu, yüzde7’si ise deniz ve demiryolunu kullandı.

 

En fazla İstanbul ilinde ikamet eden vatandaşlar yüzde 22 yurtdışına çıktı. İstanbul’u yüzde 8,2 pay ile Ankara ili takip etti.

 

Vatandaşlarımız en çok Gürcistan’ı ziyaret etti

Yurtdışı seyahatlerinde en çok tercih edilen ülke yüzde 15,6 ile Gürcistan oldu. Gürcistan’ı, yüzde 8,8 ile Bulgaristan, yüzde 8 ile Yunanistan, yüzde 4,9 ile Azerbaycan ve yüzde 4,2 ile Almanya takip etti. Ziyaret edilen ülkelerde ortalama 13,1 gece kalındı.

 

Vatandaşlar, en çok gezi, eğlence, sportif ve kültürel faaliyetler amacıyla yurtdışını ziyaret etti. Kişi başı ortalama 698 dolar harcandı.

 

Yurt dışına çıkanların önemli bir kısmı (yüzde 82) seyahatlerini kişisel olarak organize ederken, yüzde 18’lik kısmı seyahatlerini paket tur organizasyonu ile gerçekleştirdi.

 

Seyahatini kişisel olarak organize edenler ortalama harcaması 612 dolar iken, seyahatini paket turla organize edenlerin ortalama harcaması bin 50 dolar olarak gerçekleşti. (İLKHA)