• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
`Biz kesin tavırlıyız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim öncesi özel bir televizyon kanalının canlı yayınında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Başbakan, Twitter`a erişim engeli konusunda kesin tavırlı olduklarını şu sözlerle ifade etti.

"Bizim derdimiz Twitter`ın kendisi değil, yaklaşımı. Eğer Twitter`da bu tür ahlaksızlar veya ahlaksızlıklar türer de siz buna karşı ülkemi tahrik eden ülkemin huzurunu kaçıran bu tür olayların karşısında sizi defaatle uyarmamıza rağmen, mahkeme kararlarını size göndermemize rağmen eğer siz bunu kesmezseniz bunu durdurmazsanız bize düşen de burada gerekirse bunu kapatabilmektir. Bu sürekli mi olur ayrı bir konu. Düzelirse sürekli olmaz niye sürekli olsun? Bu işi düzelttiniz düzelttiniz. Düzeltmediğiniz takdirde biz kesin tavırlıyız. Bu işi kapatırız. O zaman yapılması gereken ne ha burada yasaklara uysunlar, biz de sorunu bitirelim."

"Paralel Yapı Tartışmaları"na da değinen Başbakan Erdoğan, "Bizim inancımızda kimseyi dinleyemezsiniz, gözetleyemezsiniz. Böyle bir şey yok. Bunlar din kisvesi altında maalesef bunları yapıyorlar" diye konuştu.

"Karşımızda bu seçimlerde ortaya çıkan Pensilvanya denilen bir olay var. Bu Pensilvanya denilen olayın yasak olmasına rağmen eğer bir Cumhurbaşkanı dinleniyorsa bir Başbakan dinleniyorsa Genelkurmay Başkanı dinleniyorsa ve özellikle de burada bakanlar dinleniyorsa bu bir defa hem yasalara aykırı hem de diyanet işleri başkanımızın da ifade ettiği gibi İslami, bizim itikadi noktada da değerlerimize aykırı . Bizim inancımızda kimseyi dinleyemezsiniz, gözetleyemezsiniz. Böyle bir şey yok. Bunlar din kisvesi altında maalesef bunları yapıyorlar. Ondan sonra da bunu bir tehdit bir şantaja dönüştürüyorlar. Bu işin ne yazık ki bir kısım yargıya bulaşmış olması ve bir kısım güvenlikle de koordineli çalışmak suretiyle bu tür adımları atmış olmaları ülkemiz için gerçekten sıkıntı vericidir. Ve biz bunu ulusal güvenliğimize bir tehdit unsuru olarak algılıyoruz. Onun için de gerekli tedbirleri alıyoruz. "

Başbakan Erdoğan, "Ak Parti`nin 30 Mart`tabaşarılı olması durumunda, 17 ve 25 Aralık sürecine ilişkin iddiaların bir kenara itilmesi söz konusu olabilir mi" yönündeki soruyu da cevaplandırdı.

"17 Aralık direk olarak bu millete karşı yapılmış bir eylemdir. Bir devrimdir. Böyle bir teşebbüs var. Millete yaptılar bunu. Benim şahsıma değil. Hükümetime değil, bu millete. Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı. Bunu gözardı edemeyiz. Onun için ben ne diyorum. Bu bir istiklal mücadelesidir. Bu bir istikbal mücadelesidir. Olay yargıda. Hemen seçimin arkasından da atacağımız adımlar var. "

Bu haberler de ilginizi çekebilir