• DOLAR 32.488
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2420.46
  • ...
Pursak Belediyesinden Suriye'ye 3 TIR yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Ankara’nın Pursak Belediyesi tarafından Suriye’ye gönderilmek amacıyla Şanlıurfa İnsani Yardım Platformuna teslim edilen yardım TIR’ları son hazırlıklar yapıldıktan sonra Suriye’ye gönderildi.

 

Ankara Pursak İlçe Belediyesi tarafından gönderilen 141 -142. sayılı yardım TIR’larını Suriye’ye sınır ötesine göndereceklerini ifade eden Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Geren, bu yardımların devam etmesi gerektiğini belirtti.

 

Şuana kadar Şanlıurfa’dan Suriye’ye 200 TIR’dan fazla insani yardım sağlandığını dile getiren Geren, Suriye’ye yardımların devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

 

Şanlıurfa’nın hayırseverlikte marka bir şehir olduğunu ifade eden Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, “Van depreminde Van’daydım. Urfa halkı tırlar dolusu yardımı bize ulaştırmıştı.” dedi. Şanlıurfa’nın ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.’ düsturunu hayatına geçiren bir şehirdir diyen Yüzer, Türkiye’deki diğer yardım severlerin de yardımlarını organize ederek Suriye’ye göndermesi gerektiğini ifade etti.

 

Daha önce de 2 TIR dolusu gıda ve ihtiyaç malzemesini Suriye’ye gönderdiklerini söyleyen Ankara Pursak İlçe Belediyesi yönetiminden Eyüp Birlik,  “Şimdi de Belediye Başkanımızın talimatıyla 3 TIR su, gıda ve ihtiyaç malzemesi yardımı getirdik. Bu hayırda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu. (Sedat Kuşuay/Abduhakim Bulut-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir