• DOLAR 34.265
  • EURO 37.422
  • ALTIN 2925.044
  • ...
İslam Dünyasından Bayram Manzaraları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


Tüm Müslüman ülkeler bugün bayram yapıyor. Onbir ayın sultanı Ramazan ayı sonrasında gönüller bayram coşkusuyla doldu. Bir ayı oruçlu geçiren müslümanlar bayram namazı için camileri doldurdu.

 

İşgal ve çatışmalar altında bayramı karşılayan Afganistan, Irak, Keşmir, Somali, Çeçenistan, Doğu Türkistan ve Filistin`de hüzün hakimdi. Müslümanlar camilerde yaptıkları dualarda işgal ve çatışmaların bir an önce bitmesi için dua etti.

Binlerce vatandaş İstanbul`da bulunan büyüklü küçüklü camileri doldururken, Eyüp Sultan Camii`nde de bayram namazı coşkusu yaşandı.

Ramazan Ayı`nın geride bırakmanın hüznünü yaşayan Müslümanlar, güne bayram coşkusuyla uyandı. Sabahın ilk ışıklarıyla bayram namazını kılmak için yola koyulan İstanbullular, özellikle Eyüp Sultan ve Süleymaniye Camii gibi büyük camilere akın etti. Ramazan ayında büyük yoğunluk yaşanan Eyüp Sultan Camii`nde, bayram namazında da tıklım tıklım doluydu. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren caminin iç ve dış avlusunu doldurdu. İmamın verdiği ve `Yalnızlık` konulu vaazı dinleyen vatandaşlar daha sonra, namaz için ayağa kalktı. Vatandaşlar namazın ardından hep bir ağızdan tekbirler getirerek dua etti.

Namazın bitişiyle birlikte ilk bayramlaşmalar da cami avlusunda yaşandı. Namazdan çıkan vatandaşlar bayramın tüm insanlara hayırlar getirmesini temenni etti. Namaza babalarıyla gelen çocuklarda, çok mutlu olduklarını ve bugün şeker toplayıp büyüklerini ziyaret edeceklerini söyledi.

Bu manevi coşku, uluslararası ajansların foto muhabirleri tarafından adım adım takip edilerek İslam aleminin Ramazan Bayramı sevinci kare kare görüntülendi.
 



Bu haberler de ilginizi çekebilir