• DOLAR 34.267
  • EURO 37.377
  • ALTIN 2913.337
  • ...
Van Sokakları Yine Karıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cenazeye katılanlar arasında bir grubun yol kenarında bekleyen polise ve zırhlı araca taş fırlatması sonucu çıkan olaylarda güvenlik güçleri tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullandı, cenazenin defnedildiği mezarlıkta ise yangın çıktı.

Yıldırım Ayhan`ın cenazesi, Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekilleri Özdal Üçer, Nazmi Gür ile çok sayıda partili tarafından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Arştırma Hastanesi morgundan alındı. Cenaze, Van Belediyesi`ne ait araçla 5 kilometre uzaklıkta bulunan Akköprü Camii`ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Ayhan`ın cenazesini alan grup sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Akköprü deresi boyunda yürüyerek Akköprü Mezarlığına gelen kalabalık arasındaki bir gurup, yol kenarında bulunan polis ve zırhlı araçlarını taş yağmuruna tuttu. Zaman zaman cenaze yakınlarının araya girmesiyle polisin karşılık vermemesi üzerine cenaze mezarlığa yaklaştığı sırada, kalabalıktan ayrılan ve çoğu gençlerden oluşan bir grup, polis panzerini ve uzakta bekleyen polis grubunu taş yağmuruna tuttu. Uzun süre buna direnen polis ekipleri daha sonra ara sokaklarda çıkan yaklaşık 6-7 zırhlı araç ile kalabalığa tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz atarak dağıtmaya çalıştı.

Yaklaşık 20 dakika süren müdahalenin ardından kalabalıkta bulunan bir grup ara sokaklara kaçarken, bir grup ise Ayhan`ın cenazesini alarak mezarlığa gitti. Kalabalığın mezara gitmesinin ardından kurumuş otların tutuşmasıyla birlikte mezarlıkta yangın çıktı. Van Belediyesi`ne ait itfaiye ekibinin ve göstericilerin bazılarının müdahalesiyle yanan otlar söndürüldü. Olaya müdahale eden göstericiler, polislerin mezarlığı ateşe verdiğini ileri sürerek tepki gösterdi. Çıkan olaylar sırasında, aralarında polis, gazeteci ve göstericilerinde bulunduğu çok sayıda kişinin atılan taş, tazyikli su ve göz yaşartıcı gazdan etkilendiği belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir