• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`İyi niyetlerimiz kullanıldı, kandırıldık` diyerek istifa etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilcisi Mehmet Faruk Bulut, yazılı basın açıklaması yaparak Fethullah Gülen Hareketi’nden istifa ettiğini ve istifa nedenlerini duyurdu.

“Samimi inancımla birlikte hizmet etmeye başladım”
Yaptığı açıklamada Batman Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilcisi olarak hayatında çok önemli gördüğü bir kararı kamuoyuna paylaşmak istediğini belirten Bulut, “Lise 1.sınıftan itibaren gönül verdiğim hizmetle tanıştım. Bir yönüyle fikri yapımın oluşmaya başladığı ilk günlerden itibaren insanlarla doğruyu paylaşma, efendimizi anlatma, insanımıza hizmet etme yollarını ararken hizmet hareketiyle tanışma imkânı buldum. O dönemde ülkemizde mutlak manada Türk- Kürt kardeşliğini sağlayacak, hiçbir siyasi mülahazanın içerisine girilmeyecek, Türk –Kürt kardeşliği Ensar-muhacir kardeşliği seviyesinde olacak ve nihayetinde ülkemiz insanı yıllardır aradığı huzura, bu cemaatteki samimi insanların gayretleriyle kavuşacağına olan samimi inancımla birlikte hizmet etmeye başladım.” dedi.

“Bugün kandırıldığımızı derin bir acı duyarak anlıyorum”
20 yıldır canla başla hizmet ettiğini söyleyen Bulut, “Bu uğurda iki defa ölümle burun buruna kaldım, ailemi feda ettim, gençliğimi feda ettim. Bugün gelinen noktada bütün iyi niyetlerimizin kullanıldığını, kandırıldığımızı derin bir acı duyarak anlıyorum. Bu sebepleri iki ana başlık altına alarak Aktif Eğitimciler Sendikası il temsilciliğinden istifa ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Ana muhalefetten fazla muhafelet etmemizin iman hizmetiyle bir alakası yok”
Yürüttüğü sendikadan istifa etmesinin birinci nedenini anlatan Bulut, “Biz bir cemaat olduğumuza göre; bir ana muhalefet partisinden daha fazla muhalefet etmemizin iman hizmetiyle bir ilgisinin olmağını, yüzde elli bir oy alan bir iktidarın sandık dışı yollarla devrilmek istendiği bir ortama müdahil olmamamız gerektiğini bir Müslüman, bir demokrat olarak düşünüyorum. Bu güne kadar bütün din düşmanlarına bile gösterilen hoşgörünün yüzde birinin bile Müslümanlara çok büyük hizmetleri olmuş bir Hükümetten esirgendiğini dehşetle izliyorum.” diye konuştu.

“Samanyolu’nu izlerken yerin dibine geçiyorum”
İstifasının ikinci sebebini de anlatan Bulut, şunları kaydetti: “Bu dava Said-Nursi ile başladı bugünlere kadar inkişaf ederek geldi. Türk ve Kürt insanı birlikte hizmet ederek bu günlere gelindi.160 ülkede Türk okulları açıldı. Binlerce dershane açıldı. Türkçe Olimpiyatları düzenlendi, Türk kültürü dünyanın dört bir tarafına Kürtler ile Türklerin omuz omuza vermesiyle gerçekleşti. Bütün vaazlarda Türk milleti denildi.

Tek bir ülkede Kürt kültürü ve dilinden bahse edilmezken hizmette Kürtler olarak geri kalmadık. Bu güne kadar Kürt milletinin konuşulmamasına, konjonktür gereği diyerek kendimizi avuttuk. Efendimiz anlatılıyor ya. Allah rızası istikametinde birleşiyoruz ya; bu bize yetiyordu. Allah aşkına her şey böyle iken Kürt ve Türk şakirtlerin beraber açtıkları bu hizmet yolunda Şefkat Tepe’de niye biz Kürtlere hakaret ediliyor.

Biz Türkiyekardeşlerimizle ile alakalı her olumlu gelişmeyle iftihar ederken, dünyanın 160 ülkesinde sadece Türk kültüründen bahsedilirken ve biz Kürtler bunları sorun etmezken; Türk kardeşlerimiz neden rahatsız olduğumuz bir konuda bizi ayıplıyorlar? Neden hiç empati kurmuyorlar? Ben 20 yıl boyunca bu dava uğruna mücadele verirken Samanyolu’nu izlerken bir Kürt olarak yerin dibine geçerken bunu bize niye reva görüyorlar?” 

(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir