• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tıp Öğrencileri Çalıştayı Konya`da yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Türkiye’deki 20 tıp fakültesinin öğrenci temsilcilerinin katıldığı çalıştayda tıp eğitimi konusunda neler yapılabileceği bu kez akademisyenler, hekimler ya da uzmanlar tarafından değil, tıp fakültesi öğrencileri tarafından tartışıldı.

“Öğrencilerin temsiliyet düzeyini artırmak istiyoruz”

Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, “Bu çalıştay, Türkiye’de ilk olma özelliği taşımaktadır. Buradan çıkacak olan sonuç bildirgesi, binlerce tıp fakültesi öğrencisinin önerileri ve istekleri doğrultusunda oluşturulmuş bir bildirge olacak. Bu nedenle biz bu sonuçları çok önemsiyoruz. Tıp fakültesinde eğitim ve idari programlarımızı oluştururken öğrenci temsilciliğine olabildiğince önem veriyoruz. Bu çalıştayla beraber tıp fakültelerindeki eksiklikleri gidererek, öğrencilerimizin temsiliyet düzeyini ve etkinliğini bir kat daha artırmak istiyoruz.”dedi.    

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen tıp öğrencilerini buluşturan çalıştayın moderatörlüğünü ev sahibi Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Öğrenci Temsilcisi Tahir Küçükoğlu yaptı. Tıp eğitimi ve tıp fakültelerinin olumlu yönleri ve geliştirilmesi gereken yönlerine öğrenci perspektifinden bakılması için bir fırsat sunan çalıştayda, tıp fakülteleri arasında öğrenci temelli paylaşım ve işbirliği ortamı oluşturulmasına yönelik zemin hazırlandı.  

Çalıştayda her temsilci kendi fakültesi hakkında bir sunum hazırladı ve tıp fakültesi eğitim programlarının olumlu ve olumsuz yönlerini dile getirdi. Her sunum sonrasında tıp eğitiminin olumlu ve geliştirilmesi gereken yönleri katılımcıların oylarıyla belirlenerek bir bildiri haline getirildi. Çalıştaydan çıkan sonuçları fakülteleri ile görüşecek olan tıp fakültesi öğrencileri, alınan kararların hayata geçirilmesi yönünde çalışmalar yapacaklarını dile getirdi. (İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir