• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
Göktaş Hoca Tokatlılar ile buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TOKAT - Tokat 26 Haziran Kültür Sarayı’nda düzenlenen “Namaz Gözaydınlığım” programına katılan Doğruhaber gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, sevenleri ile buluştu.

Programa, bölgenin tanınmış kanaat önderleri, STK temsilcileri, üniversite akademisyenleri ve üniversite öğrencileri ile Hür Dava Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Erdal Elibüyük katıldı. 

Emrullah Güneş’in sunumu ile gerçekleşen program, Osman Uzun Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Allah’a hamd -sena, Resulullah (a.s)’a salat ve selamın ardından misafirleri selamlama konuşması ile devam etti. 

Programda çoçukların bir deste gül niyetine paylaşmış oldukları Ayet ve Hadis okumaları izleyiciler tarafından ilgi ile karşılandı. Namazın anlam ve önemine değinen, Ayet ve Hadisler ışığında kısa bir sinevizyon izletildi. 

Sinevizyon gösteriminin ardından Yusuf Uludoğan ve Emre Türel’in birlikte seslendirdikleri “Namazdır Benim Gözaydınlığım” adlı şiir, izleyicilerden tam not aldı.

Etkinlikte konuşan İlahiyatçı Yazar Mehmed Göktaş, yeryüzünde yaşayan tüm canlıların bir şekilde, kendi lisanları ile Allah’a hamd ile tespih ettiğini ifade etti.

“Namaz Allah’ın değer verdiği büyük bir ibadettir”
Namaz bambaşka bir ibadet olduğunu belirten Göktaş Hoca, “Namaz o kadar büyük bir ibadettir ki, Allah’u tealanın değer verdiği ibadetlerin en büyüğüdür ve en önemlisidir. Allah diğer ibadetlerin neredeyse tamamında belli şartlar koymasına rağmen, namaz gibi önemli bir ibadete şartsız ve koşulsuz kılmasını emretmiştir. Namazın terki ancak iki şekilde mümkündür. Bu da delilik ve ölüm durumudur.”dedi.

Allah’ın ibadete muhtaç olmadığını ifade eden Göktaş Hoca, “Yeryüzünde yaşayan bütün insanlar Allah’ın emirlerine uyup, O’nun emirleri doğrultusunda çalışsalar ve dahası Cebrail (a.s) gibi ibadette etseler, Allah’ın izzetine ve büyüklüğüne birazcık bile olsa bir şeyler ilave edemezler. Aynı zamanda, yeryüzündeki insanların tamamı gene bir olsalar ve Allah’ın emirlerine karşı gelseler yani Allah’ın hoşlanmadığı amelleri işleyip böyle davransalar dahi Allah’ın izzetinden ve büyüklüğünden hiçbir şeyi eksiltemezler.” İfadelerini kullandı.
           
Sahabelerin ibadetlerinden örnekler veren Göktaş Hoca,  “Peygamber Efendimizin sahabeleri, ibadetlerinde öyle bir noktaya gelmişlerdi ki, Allah onlardan razı, onlar da Allah’dan razı olmuştu. Bu sebeple onlar rıza makamına erişmiş kimselerdi. İşte onları bu seviyeye çıkaran en önemli şey, Allah’ın emir ve yasaklarına hakkı ile riayet etmeleri ve namazlarına sabırla devam etmeleriydi.” dedi.

Program Hüseyin Doğan Hoca’nın yapmış olduğu kapanış duası ile son buldu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir