• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
“Millet kirli oyunu görüyor”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şu İstanbul`un hissiyatı neyse, inanın diğer 80 vilayetin hissiyatı da bu. Şu İstanbul`un kalbindeki neyse, fikrindeki neyse, dilindeki dua neyse, inanın bütün dost ve kardeş şehirlerin halkları da işte aynen o şekilde. Millet oynanan oyunu görüyor. Millet, o engin ferasetiyle, o sınırsız basiretiyle, tertemiz kalbiyle Türkiye üzerinde oynanan kirli oyunu, Türkiye`ye kurulan tuzağı görüyor." dedi.

“SANDIĞI KÜÇÜMSEMEK, MİLLETİ KÜÇÜMSEMEKTİR”

Başbakan Erdoğan, "Biz sandıksız bir demokrasiyi asla kabul etmedik ve etmiyoruz. Sandığı küçümseyerek varılacak yer demokrasi olmaz. Sandığı küçümsemek, bu milleti küçümsemektir. Bu CHP, millete `göbeğini kaşıyan adam` demedi mi? Bu CHP millete `bidon kafalı` demedi mi? Bunlar böyle ya. Bunlar bir elit kesimin sürekli desteğiyle bu ülkede iktidar oldular. Ya darbeyle geldiler ya bu tür yollarla geldiler. Bu ülkede sandığa laf etmenin, sandığa rıza göstermemenin tek bir anlamı var; o da darbedir. Bugün de AK Parti`yi sandıkta alt edemeyeceklerini anlayanlar, yine sandığı küçümsemeye, sandığı değersiz kılmaya, ellerinden gelse sandığı ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Bölücü terör örgütünün yaptığı gibi. Sandığı küçümsemek, demokratik bir muhalefet tarzı değildir. Sandığı küçümsemek, üstü örtülü bir darbeciliktir. Bunların milletle sorunu var. Milletin iradesiyle, milletin hayalleriyle, milletin kutsal değerleriyle, manevi değerleriyle sorunları var. Sandığa saldırmaları, sandığı değersizleştirmeye çalışmaları işte bu yüzden" diye konuştu.

“30 MART`TA EN ÖNEMLİ DERSİ VERECEĞİZ”

Erdoğan, "İstanbul`daki seçkinler, elitler, Recep Tayyip Erdoğan`ın başkan seçileceğine o zaman inanmıyorlardı. Onlar, her şeyin kontrol altında tutulduğunu zannediyorlardı. Milleti dahi kontrol ettiklerini, milletin aklını çeldiklerini zannediyorlardı. Milletim onlara sandıkta ağır bir ders verdi. Ama şimdi ne diyorum biliyor musun; 30 Mart`ta sadece onlara değil, hani bu telefonları dinleyenler var ya, Pensilvanya var ya, en önemli dersi ona vereceğiz." dedi.

“İYİ NİYETİMİZİN KURBANI OLDUK”

Başbakan Erdoğan, "Kardeşlerim iyi niyetimizin kurbanı olduk. Bakınız, şu başörtülü kızlarımızın, yahu üniversiteye giderken başlarını açmaları noktasında fetva veriyor beyfendi. Niye? Çünkü 28 Şubatçı generaller onu istediler. Ya sen nasıl hocasın? Ama 28 Şubat öncesinde öyle demiyor. O zaman başka. Akşam başka, sabah başka. 5 ay önce başka, 5 ay sonra başka. 5 ay önce duadan bahsediyor, 5 ay sonra aynı cümlelerle bedduadan bahsediyor. Müslüman Müslüman`a beddua eder mi?" diye konuştu.

“BİZ ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKESİ DEĞİLİZ”

Başbakan Erdoğan, "Twitter, Amerika Birleşik Devletleri anayasasına, yasalarına uyuyor, İngiltere`nin kurallarına uyuyor, Almanya`nın, Rusya`nın, Çin`in, Hindistan`ın, diğer birçok devletin kurallarına uyuyor, bu ülkelerle işbirliği yapıyor ama mesele Ukrayna olunca, Mısır olunca, Türkiye olunca, diğer devletler olunca, Twitter çıkıyor özgürlükten bahsediyor. Hiç kusura bakmasın, biz üçüncü dünya ülkesi değiliz. Twitter da Facebook da Youtube da Türkiye Cumhuriyeti`nin anayasasına, yasalarına saygı göstermek zorundadır." dedi.

“MİLLETİN ÖNÜNÜ KESMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Başbakan Erdoğan, "Türkiye normalleştikçe, vesayetin gölgesi siyasetin üzerinden kalktıkça, millet siyasetin yegane sahibi oldukça, bunların sandığa karşı alerjileri giderek arttı. Sandıktan ümitlerini kestikçe şirretleşiyorlar. Kalplerinde, zihinlerinde 27 Mayıs özlemiyle yaşıyorlar. Sandığı devirerek elde etmek istedikleri iktidarın hayaliyle yaşıyorlar. Her 10 yılda bir yapmaya alıştıkları gibi. Yine milletin önünü kesmeye çalışıyorlar ama başaramayacaklar. Kesinlikle başaramayacaklar ve meşru iktidarı sokakta devirmenin Hesaplarını yapıyorlar. Sokak şiddetini demokratik protesto hakkı diye yutturmaya çalışıyorlar. Buradan milletime bir kez daha sesleniyorum; sizin hakkınızı, hukukunuzu korumakta en ufak bir terredüt göstermedik, göstermeyeceğiz. Bu demokrasi düşmanlığına, millet düşmanlığına seçkinlik duygusundan ötürü bu kibire geçit vermeyeceğiz." dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECİNE SALDIRIYORLAR"

Erdoğan, "Kardeşlerim, birçok olaylar bahane edildi. Fakat bu ağır saldırıları sizinle beraber atlattık. 17 Aralık aynı şekilde, yolsuzluk ve rüşvet iftirası altında bizden ziyade yine Türkiye`ye, Türkiye Cumhuriyeti Devleti`ne, milli güvenliğimize, ağır bir saldırı düzenlediler. İnanın bu saldırılarda en küçük bir mertlik yok. Bu saldırılarda dürüstlük yok. Bu saldırılarda ahlakın kırıntısı yok. Önlerine ne gelirse, ahlaksızca, hayasızca, namertçe, alçakça, haince ona saldırıyorlar. Kutsal değerlere saldırıyorlar. Milletin iradesine saldırıyorlar. Kardeşliğimize, çözüm sürecine saldırıyorlar." dedi.

“NE ÇIKARIRSANIZ ÇIKARIN”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bunlar da neler var neler. Şimdi ne diyorlar? `25 Mart`ta şu çıkacak, 29 Mart`ta şu çıkacak`. Ne çıkarırsanız çıkarın, hangi montajı, hangi dublajı çıkarırsanız çıkarın, hangi yalanı söylerseniz söyleyin, hangi iftirayı atarsanız atın, bu tehditlerin, bu şantajların, bu montajların, bu alçaklığınızın ve ahlaksızlığınızın altında ezilip gideceksiniz. Daha şimdiden 30 Mart akşamı hangi yalanları söyleyeceklerini, hangi bahanelerin arkasına sığınacaklarını konuşuyorlar. Çünkü neticeyi görüyorlar. Acaba böyle bir başarısız netice için ne söyleyeceğiz. Şimdi onu düşünüyorlar ve prova içerisindeler. Çamur atmanın provasını yapıyorlar. Senaryolar yazıyorlar, tabii büyük senaristleri var Pensilvanya`da" dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir