• DOLAR 34.26
  • EURO 37.514
  • ALTIN 2930.312
  • ...
E-Muhtıra siteden kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanlığı, resmi internet sitesini yeniledi. `www.tsk.tr` adresli internet sitesinde, tarihe `27 Nisan e-muhtıra` olarak geçen bildiri de kaldırıldı. Genelkurmay, açıklamasında, "Genelkurmay internet sitesi güncellenerek kamuoyunun hizmetine sunulmuştur." denildi.
Güncelleme sonrasında basın duyurusu ve açıklamaları, internet sitesinde sadece son 7 gün içinde yayımlananları kapsar hale getirildi. Daha önceki basın duyuruları ve açıklamalar, internet sitesinden kaldırıldı. Böylece tartışmalara konu olan 27 Nisan`daki açıklama da siteden kaldırılmış oldu.

İçişleri Bakanlığı`nın resmi internet sitesinden terör örgütüne yönelik operasyonlar konusunda açıklama yapmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı da internet sitesinde yeni bir değişiklik daha yaptı.

Daha önce Genelkurmay sitesinde yer alan "Bölücü Terör Örgütüyle Mücadelede Haftalık Durum; Bölücü Terör Örgütü Tarafından Gerçekleştirilen Patlayıcı Madde ve Mayın Kullanma Olayları" bölümleri de kaldırıldı.

Genelkurmay`ın yeni düzenlemesinde, "Kara Sınırı İhlalleri, Hava İhlalleri, Kara Suları İhlalleri, Yasadışı Sınır Geçişleri, TSK`nın Yürüttüğü Arama-Kurtarma Faaliyetleri, TSK`nın Yangın ve Doğal Afetlerde Sağladığı Destek Faaliyetleri ve Anıtkabir Ziyaretçi Sayısı" bilgileri yer alacak.

27 Nisan Muhtırasının Geçmişi

Genelkurmay Başkanlığının, 2007`deki cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde internet sitesine koyduğu, Meclis iradesine müdahale niteliği taşıyan, Kutlu Doğum etkinliklerinin “irtica” bağlamında değerlendirildiği ve “Ne mutlu Türküm diyene” anlayışına karşı çıkan herkesi Türkiye Cumhuriyetinin düşmanı ilân ettiği bir bildiriydi.

Ayrıca Muhtırada isim verilmeden Gül`ün adaylığına karşı çıkılmış ve Gül`ün cumhuriyetin değerlerine bağlı olmadığı öne sürülerek, "Bu tür davranış ve uygulamaların, Sn. Genelkurmay Başkanı`nın 12 Nisan 2007 tarihinde yaptığı basın toplantısında ifade ettiği `Cumhuriyet rejimine sözde değil özde bağlı olmak ve bunu davranışlarına yansıtmak` ilkesi ile tamamen çeliştiği ve Anayasa`nın temel nitelikleri ile hükümlerini ihlal ettiği açık bir gerçektir" ifadeleri kullanılmıştı. Bildiride geniş bir düşman profili de çizilmiş, "Ulu Önder Atatürk`ün, `Ne mutlu Türküm diyene!` anlayışına karşı çıkan herkes Türkiye Cumhuriyeti`nin düşmanıdır ve öyle kalacaktır" denilmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir