• DOLAR 34.236
  • EURO 37.517
  • ALTIN 2877.029
  • ...
SON DAKİKA
Kasırga New York`a Ulaştı: 10 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD - New York`a ulaşan İrene kasırgası nedeniyle on binlerce ev elektriksiz kalırken, eyalette bulunan 468 metro istasyonu ve 324 otobüs hattı olası sel ihtimaline karşın hizmete kapatıldı.

Üç havaalanının kapatıldığı kentte şimdiye kadar 10 binden fazla uçuş iptal edildi. Binlerce kişi güvenli yerlere götürüldü.

ABD`nin birçok eyaletini etkisi altına alan kasırga nedeniyle şimdiye kadar 10 kişinin öldüğü bildirildi. Ölümlerden 5`inin Kuzey Carolina Eyaleti`nde, 3`ünün de Virginia Eyaleti`nde, diğer ikisinin ise Maryland Eyaleti ve Florida sahillerinde gerçekleştiği kaydedildi.
Halktan evlerinden çıkmamalarını isteyen New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, kasırganın insanların hayatını tehdit ettiğini belirterek, özellikle elektrik hatlarının şiddetli rüzgardan etkilenerek yerlerinden sökülmeleri halinde büyük bir tehlike yaşanabileceğine dikkat çekti.

Kasırga İlerliyor
Öte yandan ABD Ulusal Kasırga Merkezi`nden yapılan açıklamada, saatteki hızı 130 kilometreye kadar çıkan kasırganın, saatte 28 kilometre hızla kuzey ve kuzeydoğu yönüne ilerlediği bildirildi.

Beyaz Saray`dan yapılan açıklamada ise, acil kriz yönetim ekibiyle yapılan toplantıda Obama`nın kasırgayla ilgili son gelişmeler ve hazırlıklar konusunda bilgilendirildiği belirtildi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir