• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
 Kudüs Müslümanların Birleşmesiyle Kurtulur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Kızıltepe Şubesi tarafından Buhara Tesislerinde verilen iftar yemeğine yaklaşık 750 kişi katıldı.

İftar yemeğine katılan HAMAS yetkilisi Dr Nevaf Tekruri, yaptığı konuşmada, Asrısaadette yaşayan Müslümanların İslam`ı bir bütün yaşama anlayışla insanlara önderlik yaptıklarını belirtti.

Irkçılıkla İslam Kardeşliğini Ortadan Kaldırdılar
İslam`da hiçbir topluluğun bir diğer topluluktan üstünlüğü olmadığını ifade eden Takruri, Asrısaadette Müslümanlar arasındaki kardeşlikten örnekler vererek, "Ve İslam ümmeti ilk dönemde böyle iken daha sonradan düşmanların ortaya attıkları Kürtçülük, Arapçılık ve Türkçülük bayrakları, bunlar İslam ümmetine sonradan girmiş bayraklardır.

Ve ümmet içerisinde gerçekleşen bu ırkçılıklardan dolayı herkesin kendi ırkını ve kendi toplumunu övmesinden dolayı İslam ümmeti kayboldu ve İslam hilafeti büyük İslam hilafeti yıkıldı ve bu şekilde Filistin ve Mescid-i Aksa`yı kaybetmiş olduk" dedi.

Buradaki Müslümanlara Dünya Müslümanlarının Birleşmesinde Öncü Olacak
Bugünlerde İslam dünyasında yeni bir yanışın başladığını belirten Takruri, sözleri şöyle sürdürdü: "Bu İslami uyanıştan dolayı Allah`a hamd ediyoruz. Tabi İslami uyanışın devam etmesindeki en büyük rolde İslam aleminin önderleri, alimleri, hocaları ve önde gelenlerine düşmektedir. İşte biz bu mübarek mekanda bu topraklarda yaşayan Müslümanların da aynı şekilde İslam ümmetini birleştirmede rollerinin olmasını istiyoruz.
Allah`ın izniyle buradaki bu topraklardaki Müslümanlar İslam ümmetini birleştirip Kudüs`ün Mescid-i Aksa`nın o necis ellerden kurtulmasını sağlayacaktır. Biz bu topraklarda yaşayan insanların buralarda yaşayan Müslümanların diğer dünya Müslümanlarına da örnek olmalarını istiyoruz bundan ümit varız. İnşallah ümmetin bir araya gelmesi, birleşmesi noktasında bu toplum diğer İslam alemindeki toplumlara örnek olacaktır. Ve bunun için aradaki anlaşmazlıkları, kargaşaları ortadan kaldırmamız gerekir. Çünkü kurt, sürüden uzaklaşan kuzuyu kapar. Sürüyle beraber olan kuzuya zarar veremez."
Takruri konuşmasının devamında, "Ve sizin bizi Diyarbakır, Mardin ve Kızıltepe`de bizi misafir etiğiniz gibi biz de sizleri inşallah Kudüs`te Mescid-i Aksa`da misafir edeceğiz, tabi misafir olarak değil ev sahibi olarak. Çünkü Kudüs sizindir, Müslümanlarındır."

Dr Nevaf Tekruri daha sonra Türkçeye çevrilmiş olan Mal ile Cihad adlı kitabını imzalayarak misafirlere hediye etti.

httpwwwdogruhabercomtruploadimage20110828Kudus-Muslumanlarin-Birlesmesiyle-Kurtulur-1314529030jpg_1314529080.jpg (600×450)

Kudus-muslumanlarin-birlesmesi-ile-kurtulur_1314529173.jpg (600×450)


Masum Erden - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir