• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Midyat`ta Kudüs Günü Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat`ta faaliyet yürüten Azim Der, dernek binasında bayanlar ve erkekler olmak üzere 2 ayrı Kudüs günü programı düzenledi.

Bayanlar için saat 10.00 sıralarında başlayan programda, Meral Acar günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra okula başörtüsüyle giden Sefa Nur Çelik adlı öğrenci, başından geçen olayları, okula başörtüsü ile gittiği için hakaretlere uğrayıp sınıftan atıldığı zamanları anlattı.

Program sonunda Azim Der`in daha önce düzenlemiş olduğu siyer yarışmasında bayanlardan dereceye giren Susa Ayyıldız (lise düzeyinde 1.), Esra Örenç (lise düzeyinde 2.) ve Esma Altınsoy`a (ilköğretim düzeyinde 1.) çeyrek altın ve derneğin hazırladığı özel duvar saatinden oluşan hediyelerini Meral Acar verdi.

Teravih namazından sonra başlayan erkekler programında ise dernek başkanı Besim Çelik, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Ardından Kelhaamed yazarlarından Molla Tahıre Sorani Kudüs`ün tarihini konu alan bir konuşma yaptı.

Program sonunda daha önce yapılan siyer sınavında erkeklerden dereceye giren Mahsum Önen (lise d 3.), Bilal akıncı (ilköğ. D 2.) ve Abdulvahap Gözen`e (ilköğ. D 3.) emekli öğretmenler Mehmet Akyol ve Ahmet Kahraman ile dernek başkanı Besim Çelik tarafından hediyeleri verildi. Dereceye giren erkekler yarışmacılara, bisiklet ve Azim Der duvar saati hediye edildi.

Midyatta-Kudus-Gunu-Programi_1314518452.jpg (600×450)
M. Sait Başaran - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir