• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Şehid Ubeydullah`ın Katilleri Hala Yakalanmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKÂRİ - Yaklaşık dört ay önce BDP/PKK saldırısı sonucu şehid edilen Yüksekova Mustazaf-Der Şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna`nın katil zanlıları hala ortaya çıkarılmadı. Ailesinin ve avukatlarının tüm çaba ve ısrarlarına rağmen olayın bir türlü aydınlanmaması Mustazaf-Der Camiası`nda tepkilere neden oldu.

BDP/PKK yandaşları tarafından düzenlenen menfur saldırı yüzlerde STK tarafından kınamış ve katil zanlılarının bir an önce ortaya çıkarılması için çağrıda bulunulmuştu.
Toplumun tüm kesimlerinde gösterilen tepkilere rağmen Durna`nın katillerinin, 4 ay geçtiği halde yakalanmamış olmasına tepki gösteren Mustazaf-Der Yüksekova Şube Başkanı A. Latif Durna; ``Gerek emniyetin, gerekse de hükümetin bu konuya duyarlılık gösterdiğini görmedik. Onlar, her ne kadar bu menfur saldırıyı görmemezlikten gelip unutmaya/unutturmaya çalışsalar da bilsinler ki acımız hala taze. Haksız yere masum bir cana kıyıldı. Devletin güvenlik güçlerinin gözleri önünde bir cinayet işlendi. Masum vatandaşa kepenklerini kapatmamaları yönünde telkinde bulunan güvenlik güçleri, söz konusu tehlike ile karşı karşıya kalındığında vatandaşın hayatını koruyamamasını hangi akıl ile açıklayabilirsiniz? Maalesef devlet güçleri bunu vatandaşa açıklamaktan acizdir. Zira beni koruyamayan devlet, benden bir vatandaş olarak bir şeyler talep etme hakkına nasıl sahip olabilir?`` Diyerek polisin olaylar karşısında vatandaşın can güvenliğine karşı duyarsız kalma tavrına tepki gösterdi.

`İnancımızı yaşamamızın bedeli olarak bizlere kabir kapısı gösterildi` diyerek Yüksekova`da İslami şahsiyet sergilemenin ne kadar zor ve tehlikeli olduğunu ifade eden Durna, PKK`yi mazur görmeye/göstermeye çalışan bazı İslami çevrelere de gönderme yaparak; ``Allah bize Müslüman`ın, Müslüman`dan başka dostu olmadığını ve hiçbir şekilde İslam`a karşı olan zihniyetlerin Müslümanları kabul edemeyeceğini buyururken; bu insanlar acaba ne anlıyor bu ayetlerden. İslami kimliğinden dolayı daha kaç Ubeydullah`ın şehid edilmesi, kaç Müslüman bacımızın saldırıya uğraması ve Allah`ın müminler için kutsal saydığı hakikatlerin daha ne kadar inkar edilmesi gerekir ki, bunlar bu gerçekleri görsünler. Evet, işte biz Yüksekovalı Müslümanlar olarak bu ayetlerin canlı tefsiri değil miyiz? Zalimlerin Müslümanlara karşı olan öfkelerini anlamak için Mekkeli müşriklerin Müslümanlarını boykot altına aldığını okumaya gerek yok. Yüksekova`ya baksalar burada da Müslümanların aylardır evlerinde muhasara altına alınıp hapsedildiklerini göreceklerdir. Ahhh keşke görseler`` diyerek İslami camianın Yüksekova olaylarına karşın tepkisiz kalmalarına sitem etti.
Saim Yüksek - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir