• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Meyve fidanları görücüye çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Eskiye nazaran Muş’ta meyve ağaçlarına olan yoğun ilgi satıcıları memnun ediyor. Ağaç dikme kültürünün giderek geliştiği Muş’ta özellikle meyve ağaçlarına ilgi daha fazla… Her yıl 30-40 meyve ve diğer ağaç çeşitlerini sattığını söyleyen Abdulmenav Çelik, satışlardan memnun olduğunu kaydetti. 

25 yıldan beri bu işi yaptığını ve Muş`ta ilk olarak kendisinin fidan satıcılığını başlattığını belirten Çelik, bu güne kadar sattığı ağaçlar için kendisine müşteriden herhangi bir şikâyetin gelmediğini söyledi. 

Fidanları İzmir Ödemiş`ten 3 posta halinde getirdiklerini belirten Çelik, “Yılda 30-40 adet fidan getiriyoruz. Her çeşit meyve ağacını getirip satıyoruz. Muş’ta En çok satılan meyve ağacı elma ve armut ağaçlarıdır. 25 yıldır bu işi yapıyorum. Halen kimse ağacımızdan şikâyet etmedi. Yalnız düz ovadaki ağaçlar kuruyabiliyor. Bunun sebebi ise, toprağı siyah toprak olduğu, bir de ovada sis fazla olduğu için ağaç yetişmiyor. Bunun dışında bir sıkıntımız yok." dedi. 

Her yıl Mart’ın başından itibaren satışlara başladıklarını, satışlarının Nisan’ın sonuna kadar devam ettiğini sözlerine ekleyen Çelik, bazı senelerde fidanlarını tükettiklerini bazen de fidanların ellerinde kaldığını kaydetti.  (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir