• DOLAR 34.278
  • EURO 37.667
  • ALTIN 2905.928
  • ...
İran`dan Esad`a ‘halkın sesini dinle` mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Suriye’de yaşanan olaylar ile ilgili açıklama yaptı.

El Wefd Gazetesi’nin haber,ne göre Salihi, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’a seslenerek halkın sesini dinlemesi çağrısında bulundu.

Salihi Suryie’de muhtemel siyasi istikrarsızlığa da dikkat çekerek, “Suriye’de yaşanacak siyasî istikrarsızlık bölgeyi olumsuz yönde etkileyecektir,” dedi.

ABD SURİYE’YE KARIŞMAMALI

Suriye Cumhurbaşkanı’nın çekilmesini talep eden Amerika’ya tepki gösteren İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, bu gibi görüşlerin istikbar düşüncesinden kaynaklandığını söyledi.

Suriya Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın çekilmesini talep eden ABD yönetimine Mehr Haber Ajansı muhabirine verdiği röportajda tepkisini dile getiren İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, kendini hala tek kutuplu dünyada bilen ve jandarma olduğu düşünen Amerika’nın bu gibi görüşlerini ciddiye almamak gerektiğini söyledi.

Ali Ekber Salihi, Suriye’nin bağımsız bir ülke olduğunu vurgulayarak, uluslararası konvansiyonlar ve yasalara göre hiçbir ülkenin diğer ülkelerin içişlerine müdahale edemeyeceğini, Amerika’nın bu gibi görüşleri ise istikbar düşüncesinden kaynaklandığını belirtti.

ABD’nin çifte standart politikalarına işaret eden İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Amerika’nın bu çifte standart davranışlarını gören dünya halkının artık kandırılmayacağını dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir