• DOLAR 32.58
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2459.867
  • ...
Meclis fezlekeler için bugün toplanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meclis Genel Kurulu`nun bugün yapılacak olağanüstü toplantısında eski Bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı`nca hazırlanan fezlekeler görüşülecek. Fezlekelere konu soruşturmada `gizlilik` kararı bulunduğu için Genel Kurul`da yalnızca üst yazı denilen bölüm okunacak.

Meclis`e milletvekilleri hakkında gelen ve sayısı yaklaşık 950`ye yakın olan dokunulmazlık fezlekeleri de bu kapsamda değerlendiriliyor. Dokunulmazlık fezlekelerini ancak Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon`un kuracağı alt komisyon inceleleyebiliyor. Bir de hakkında fezleke hazırlanan Meclis üyesi milletvekili kendi dosyasını görebiliyor.

MUHALEFET İSTİSMAR EDİYOR
Başta CHP olmak üzere muhalefet partilerinin fezlekelerde ismi geçen bakanlarla ilgili soruşturma komisyonu açılmasına yönelik bir çalışma yerine fezlekelerin Genel Kurul`da okutulmasıni istemesi seçimlere yönelik bir adım olarak değerlendirildi. AK Parti`nin ise bu konuda bir adım atabileceği ve soruşturma komisyonu için harekete geçebileceği belirtildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir