• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2309.58
  • ...
SON DAKİKA
Bursa El Halil ile kardeş kent oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi, Filistin’in El Halil kenti ile kardeşlik protokolü imzaladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, diğer kardeş ülkelerde yaptıkları çalışmalar gibi El Halil kentinin gelişimi için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

 

Büyükşehir Belediyesi, Filistin’in El Halil kentinden gelen kardeşlik talebini de geri çevirmedi. İki kentin kardeş şehir alması yönünde El Halil ve Bursa Büyükşehir Belediye meclislerinde karar alınırken, sözleşmenin imzalanması için El Halil Belediye Başkanı Davut Zatari beraberindeki heyetle birlikte Bursa’ya geldi. Gönül Dostları Sofrası Sosyal Tesislerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret eden Zatari, Türkiye ile Filistin’in zaten kardeş olduklarını, yaptıkları kardeşlik anlaşması ile ilişkileri daha da güçlendirmek istediklerini söyledi.

 

Bursa’nın gerek tarihi yapısı gerekse ekonomik gelişimi açısından önemli bir kent olduğunu ifade eden Zatari, bu konuda Bursa’nın birikimlerinden yararlanmak istediklerini kaydetti.

 

Filistin’in El Halil kentinin de binlerce yıllık tarihi ile önemli bir kent olduğunu ifade eden Başkan Altepe ise Türkiye ile Filistin halklarının yüzyıllarca aynı çatı altında yaşadığına dikkat çekti. İki kent arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi amacıyla önemli bir kardeşlik anlaşması imzaladıklarını ifade eden Altepe, “İki halkın birbirine daha çok yakınlaşması için yapılacak her türlü çalışmaya destek vermeye hazırız.” dedi. (Veysi Siyah - İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir