• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Van Basınından Kısa Kısa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van ve İlçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van`dan yayın yapan yerel gazete ve haber sitelerinde yer alan önemli gelişmeler.

VAN BASIN

Organik Üretim Tescil Proje Toplantısı Yapıldı: Valilikte yapılan toplantıda projenin sertifikasyon ihalesini alan IMO-Kontrol Sertifikasyon Kuruluşu yetkilisi Levent Alışır sertifika alınabilmesi için nelerin yapılması gerektiğine ve nasıl bir yol izleneceğine dair bilgiler verdi. KDRP kapsamındaki ilçe ve köylerinde yapılan organik üretimin sertifikalı olarak yapılacağı ve nihayetinde köye dönüş yapan vatandaşların gelir seviyelerinde artış olacağı beklenmektedir. Projeyi AB Proje Koordinasyon Merkezi koordine ederek yürütmekte ve İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilmektedir. Projeye Gürpınar, Gevaş, Çatak, Bahçesaray ve Başkale ilçeleri ve köyleri dâhil edilmiştir.

Dünya Kudüs Günü Van`da Kutlandı: Mustazaf-Der Van Şubesi, "Dünya Kudüs Günü" vesilesi ile Cuma namazı çıkışı Hz. Ömer Camii avlusunda basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan basın açıklamasında Kudüs`ün önemine değinildi, Filistin Davası`na sahip çıkma çağrısında bulunuldu.

GAZETE VAN

Van Kalesi`nin Zirvesinde Namaz: Vanlılar, son 60 yılın en büyük kuraklık ve açlık felaketiyle karşı karşıya olan Somali başta olmak üzere Afrika ülkeleri için tarihi Van Kalesi`nin zirvesinde yağmur namazı kılıp dua etti.

Van`da Sakal-ı Şerif İzdihamı: Van`da, Kadir Gecesi nedeniyle Ulu Camii`nde vatandaşların ziyaretine açılan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`e (S.A.V.) ait Sakal-ı Şerif`i görmeye gelen bazı vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı.

VAN HAVADİS

Van`da `Hüsnü Hat` Sergisi: Van Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü`nün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Peygamber Efendimizin isimlerinin yer aldığı `Hüsnü Hat` sergisi açıldı.

Dünya Kudüs Günü Kutlamaları: Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Van Şubesi üyeleri, `Dünya Kudüs Günü` kutlamaları çerçevesinde bir basın açıklaması yaparak İsrail`i lanetlediler.

VAN SESİ

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Taşınıyor: Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin, 5 Eylül 2011 tarihinde hizmet vereceği yeni binasına taşınması için çalışmalar başlatıldı.

Maraş Caddesi`nde 80 yıllık ihmal: Van Belediyesi halkın sağlığını tehdit eden ve 1988 yılında döşenen tüm aspes boruları değiştirerek yerine; kırılmaz, patlamaz, sağlıklı ve 50 ila 100 yıl ömrü olan borular döşedi.

VAN TARAF GAZETESİ

Van`da Barış Mitingi Başvurusu:
Van`da 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yapılacak olan bölge mitingi için resmi başvuru yapıldı.

WAN HABER
Van`da 150 yatırımcı arsa bekliyor:
Yeni yatırımları teşvik amacıyla uygulanmaya başlanan `10 bin yatırımcıya bedelsiz arsa` projesine girişimciler akın etti.

ŞEHRİ VAN

Vanlılar Kudüs Günü İçin Toplandılar: Mustazaflar İle Dayanış Derneği Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Recep Karabulak, Kudüs`ün bir İslam şehri olduğunu ifade ederek, "İslam`ın kutsal bir şehridir. Kudüs, tüm Müslümanlara emanettir. Müslümanların ortak değeridir" dedi.

VAN HABER TV

Van`dan Hakkâri`ye 60.000 TL: Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı`nın (DAKA), Hakkâri Belediyesi`ne sağladığı 60 bin TL`lik hibe kredi sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı.

Cuma Namazı Sonrası Protesto: Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Van Şubesi üyeleri, `Dünya Kudüs Günü` kutlamaları çerçevesinde bir basın açıklaması yaparak İsrail`i lanetlediler.

Van Elektrik İhtiyacını Güneçten Karşılayacak: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı`nın 600MW`lık güneş enerjisi yatırım pastasında ikinci büyük payı Van`a verdiği bildirildi.

VAN HABERLERİ

Askeri Hastane Yakınlarında Patlama: Van`da Asker Hastanesi yakınında geceyarısı ses bombası patladı. Patlama herhangi bir hasara yol açmadı.

VAN TV HABER

Van YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi`nde Bir İlk Daha:
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi`nde ilk kez karın iç atar damarı normalin 3 katı daha geniş olan bir kronik böbrek hastası ameliyat edilmeden tedavi edildi.

Fikret Özkan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir